Bonnetje: “Een boterham met ei is prima als avondeten”

Simone (34) merkt goed dat de prijzen in de supermarkt gestegen zijn. Afrekenen doet daarom steeds meer pijn. Gelukkig heeft ze trucjes om binnen haar budget te blijven.

Hoe doe jij boodschappen?
“Online! Echt al jaren. Het scheelt ons heel veel tijd om op deze manier boodschappen te doen. Ik ben er maar 45 minuten per week aan kwijt.”

Oh, dat valt mee inderdaad. Hoe pak je het aan?
“Meestal komt Albert Heijn op donderdagavond de boodschappen brengen. Ik maak op maandag of dinsdag een lijstje en een weekmenu. Ik kijk naar de bonusaanbiedingen en houd er rekening mee wat de kids lekker vinden. En wat handig is om te maken op drukke werkdagen.”

Ga je dan nooit naar de supermarkt?
“Jawel hoor. Tussendoor ga ik naar de Jumbo hier om de hoek. Voor iets extra’s of als er iets op is.”

Wat is je boodschappenbudget?
“€ 175 per week voor ons gezin. Dat zijn mijn man en ik, onze kinderen van 6 en 4 en om de week is de dochter van mijn man, van 15, er ook.”

Lukt het om binnen dat budget te blijven?
“Nou, het afrekenen doet tegenwoordig wel even pijn. De prijsstijgingen merken wij wel.”

Hoe ga je daarmee om?
“Een weekmenu maken, je niet laten verleiden door lekkers in de supermarkt en online boodschappen doen werken goed. Verder maak ik vaak grotere porties van pastasaus, nasi of soep, zodat ik een deel kan invriezen. Dan heb je altijd een gezonde, lekkere maaltijd bij de hand. Handig, maar het scheelt ook in de kosten. En een avond een uitgebreide boterham met bijvoorbeeld een gebakken ei vinden wij voor een keer ook best prima als avondeten.”

boterham met ei

boterham met ei

Wat ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Onder andere spaghetti met gehaktballetjes en romige tomatensaus. Dat is een recept van HelloFresh dat ik namaak. Verder wat eten uit de vriezer en restjes. We eten standaard één keer in de week friet met een snack en rauwkost, zoals een komkommer. En vier avonden HelloFresh, deze week.”

Doen jullie dat vaker, HelloFresh?
“Niet iedere week, maar af en toe als ik wat inspiratieloos ben. We hebben nu een box voor vier avonden. Ik bestel dan voor twee personen en vul dat aan met dingen die de kids lekker vinden.”

Slim! Ik zie flink wat bonuslabeltjes op jullie bon.
“Ik let altijd goed op aanbiedingen. De bakmixen waren in de bonus, de kinderen vinden dat fantastisch, dus dan heb ik meteen een leuke activiteit bedacht. Ook staat op dit bonnetje een kratje bier. Dat was in de bonus, maar zoiets drukt wel op het budget.”

Volgens mij doe je heel bewust boodschappen. Is er nog iets wat er anders zou kunnen, denk je?
“We zijn al voor veel producten overgestapt op het B-merk, toch zou dat nog wel meer kunnen. En we hebben een zwak voor chips in het weekend. Ik zou eigenlijk maar één zak moeten bestellen, maar vaak zijn het wat meer soorten. Oeps.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop