Karin: “Ik knip mijn eigen kinderen om geld te besparen”

Karin heeft twee kinderen en knipt hun haren zelf. Dat begon uit noodzaak tijdens de lockdowns, maar inmiddels heeft ze uitgerekend hoeveel geld ze daarmee bespaart. Veel!

Voor piekfijne kinderen die zo uit het Gooi gestapt kunnen zijn, moet je niet bij mij zijn. Zoals ik in een vorige column al schreef, bespaar ik flink op de kleding van mijn kinderen. Bij hen tref je geen bomvolle kledingkasten aan vol dure (merk)kleding, tenzij tweedehands. Ze lopen er daardoor niet altijd even fantastisch bij.

Haren knippen uit nood

Hun kleding ziet er dus niet gelikt uit. En dan knip ik ook zelf hun haren. Dat had ik me niet voorgenomen toen ik kinderen kreeg. Het is eigenlijk door – jawel – tante Coroon ontstaan. Ik ben niet bepaald gezegend met creatief, artistiek talent. Maar goed, toen kwam de lockdown en werden die haren bij ons zoontje steeds langer en lijziger en gingen ze steeds meer in ogen en oren prikken. Ik móest wel.

Het scheelde dat ik wist dat mijn kind (toen 3) toch nooit in de spiegel keek of überhaupt een mening had over zijn haar. En dat álle kinderen inmiddels met scheve pony’s en bloempotkapsel rondliepen. En dus deed ik maar gewoon wat ik de kapster altijd zag doen. Ik maakte zijn haar nat, pakte er een kam en een schaar bij en ging aan de slag.

Ik keek naar het resultaat en warempel: het zag er best prima uit. Ik had niet eens een YouTube-tutorial bekeken. Die jongen zag er goed uit. Misschien dat professionele kapsters van dichtbij zien dat het heus beter kan, maar de buurvrouw ziet het verschil echt niet.

€ 25 per knipbeurt

En toen ging ik rekenen. Normaal gesproken gaat hij zo’n zes keer per jaar naar de kapper. Zijn haar groeit supersnel. Toen hij nog klein was, kostte dit slechts een tientje per knipbeurt, omdat hij drie pluisharen op z’n bolletje had. Inmiddels heeft hij een bos haar en moet-ie mee in de reguliere kindertarieven. Daarvoor ben ik per knipbeurt € 25 (!) kwijt. Dat betekent dat ik alleen al voor mijn zoon 6 x 25= € 150 per jaar bespaar als ik het zelf doe. Oké vooruit, minus de aangeschafte kappersschaar van € 8. De keuze om het voortaan zelf te doen was dus snel gemaakt.

Kapsalon Karin is geopend

Inmiddels zijn we ook een dochter rijker en zij ging een paar maanden terug voor het eerst naar de kapper. Ik durfde het niet aan om zelf haar haren voor te knippen, aangezien ze nog erg beweeglijk is. Er moest een professional aan te passen komen. Dacht ik.

Wat er gebeurde? Ze kreeg een filmpje voorgeschoteld. Ze keek ernaar en er werden – letterlijk! – drie knipjes in haar nek gedaan. “Ja, het is mooier om de voorkant erbij te laten groeien”, zei de kapster.

Besparen op kapper van kinderen

Ik keek ernaar en dacht: betaal ik hiervoor? Gelukkig hoefde ik geen € 25 te betalen, ik mocht wederom een tientje afrekenen omdat het zo weinig werk was. Maar ik dacht direct: sorry, dit kan ik zelf ook. En dus zal ook zij voortaan bij Kapsalon Karin in de stoel zitten. Dat bespaart me weer zo’n € 150 per jaar. Gezamenlijk scheelt dit dus € 300 per jaar.

Een gezellig (schuin) bobje, een Rachel van Friends-look of een kekke pony: inmiddels ben ik ervan overtuigd dat ik het met wat oefening allemaal zelf wel kan. Hm, misschien kan ik er zelfs een side hustle van maken. Ik ga nog even verder oefenen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop