Albert Heijn Premium – is dat de moeite waard?

Klantenpassen, voordeelkaarten, spaaracties: ze vliegen je om de oren. Albert Heijn komt met iets nieuws. Het jaarabonnement ‘Mijn Albert Heijn Premium’. Wat is dat? En is het de moeite waard? Tijd om dat uit te zoeken.

Abonnement bij de supermarkt

Albert Heijn Premium is een abonnement. Je betaalt per jaar €12. In ruil daarvoor krijg je extra korting en voordeel. Zie het als een manier van Albert Heijn om jou als klant te binden.

Albert Heijn zegt zelf dat je als Premium-lid gerust meer dan €100 per jaar bespaart. Is dat ook zo?
Dit krijg je bij AH Premium:

  • Altijd 10% korting op alle biologische producten
  • 10 persoonlijke Bonus Box-aanbiedingen per week (in plaats van 5)
  • Dubbele spaar- en koopzegels; dus twee keer zo snel sparen (ook AH Miles)
  • Tot 50% korting op andere abonnementen (zoals 10% op de AH Bezorgbundel)

Heb je er wat aan?

Al dat voordeel lijkt heel fijn, maar er zijn wel wat voorwaarden. Zo krijg je niet altijd die 10% korting op het biologische assortiment. Zijn de biologische producten al in de aanbieding? Dan vervalt de 10% korting. Het is dus geen stapelkorting.

De tot 50% korting op abonnementen is handig, maar alleen als je die ook gebruikt. Zo krijg je met je AH Premium 50% korting op Select van Bol.com en op het Club Gall & Gall VIP-membership. Beide gebruik ik niet perse. Dus voor mij levert deze korting niet veel op. Voor jou kan dat natuurlijk anders zijn. 

Laat je je boodschappen vaak bezorgen? Met een AH Bezorgbundel worden je boodschappen gratis thuisbezorgd. En dan is die 10% korting wel lekker. De Bezorgbundel kost €10 per maand voor 12 maanden. Dus €120 per jaar. Met 10% korting bespaar je €12. Zo heb je je AH Premium abonnement er dus alweer uit.

Dubbele zegels zijn altijd fijn. Koopzegels, bestekzegels, uitjeszegels. Plus je krijgt dubbele AH Miles (= airmiles). En die kun je weer inwisselen voor extra korting.

Even een voorbeeld. Voor elke euro die je besteedt, koop je bij de AH een koopzegel ter waarde van €0,10. Een volle koopzegelkaart heeft 490 zegels (= €49). En daarvoor ontvang je €52. Dat is dus €3 winst. Met het AH abonnement krijg je dubbele zegels. Dus voor elke euro koop je twee koopzegels ter waarde van €0,20. Je spaart dus twee keer zo snel. Heb je op jaarbasis 4 volle koopzegelkaarten? Dan komt er €12 extra bij. En heb je de kosten voor je AH Premium er alweer uit.

Wat kost het? En haal je het bedrag eruit?

Goed, AH Premium kost dus €12 per jaar. Waarom betalen voor extra voordeel? Omdat je die €12 terug kunt verdienen. Maar doe je dat ook? Dat ligt echt aan jezelf. Koop jij je boodschappen nooit bij de Albert Heijn? Dan is het jaarabonnement niet zo interessant voor je.

Shop je af en toe bij de AH? Ook dan heb je die €12 er niet direct uit. Als je voornamelijk biologisch eet, is die 10% korting wel lekker. Maar die 10% korting vervalt bij een aanbieding en een aanbieding is meestal wat voordeliger dan die 10%. Dan kun je beter inslaan als iets in de aanbieding is en het vlees, bijvoorbeeld, in de vriezer leggen. Ook de extra Bonus Box-aanbiedingen zijn fijn. Maar dan moet je ze wel activeren en ook echt gebruiken

Dus is Albert Heijn Premium voordelig? Dat hangt af van hoe en hoeveel je boodschappen doet en wat je koopt. Ik denk dat de meeste huishoudens die gebruik maken van het dubbele koopzegels sparen en bonus box-aanbiedingen gebruiken, het er wel uit zullen halen. Heb je nu toch al een AH Bezorgbundel? Dan is het een no brainer en heb je die €12 zo terugverdiend.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!