besparen online boodschappen

Online boodschappen doen: zo kan het goedkoper

Online boodschappen bestellen is handig. En het kan best voordelig zijn. Kijk, daar houden we van. Met deze tips kun je nog meer besparen op je online boodschappen. 

Door Minke

Producten voor gratis bezorgkosten 

Bij sommige supermarkten kun je een bezorgbundel aanschaffen, waardoor de bezorgkosten laag zijn. Of eigenlijk koop je ze af. In andere gevallen kun je ervoor kiezen om een groot bezorgvak te kiezen (denk aan bezorgen tussen 08.00 en 14.00 uur), waardoor je minder betaalt voor bezorging. De grootste besparing is producten kopen, waardoor je geen bezorgkosten betaalt. Bijvoorbeeld voor tien euro aan koffie, wasmiddel, of ijsjes. Elke week vind je weer een andere aanbieding.

Makkelijk prijzen vergelijken

Het grote voordeel van online bestellen, is dat je in alle rust, maar vooral zonder moeite, prijzen kunt vergelijken. Bij de meeste online winkels staat namelijk de kiloprijs (of literprijs) bij het artikel. Dat is trouwens ook zo bij de meeste fysieke winkels, maar dan moet je soms wel even op je tenen staan of bukken. Makkelijker dan online shoppen, bestaat eigenlijk niet. Vergelijk ook prijzen van huismerkproducten met aanbiedingen van A-merken, want hoewel huismerken in vergelijking met de normale prijs (bijna) altijd voordeliger is, wil dat in de aanbieding nog weleens schelen. 

Kies de voordeligste winkel

Als je keuze hebt uit meerdere bezorgdiensten is het slim om niet standaard bij dezelfde winkel te bestellen. Kies telkens de online supermarkt met de beste aanbiedingen. Kom je aan een hoog bedrag voor je bestelling, dan kun je bij de ene supermarkt shoppen. Heb je maar weinig nodig? Dan kun je bij een ander terecht.

 

Bekijk je koel- en voorraadkast tijdens het bestellen

Het grote voordeel van online bestellen is dat je direct kunt checken of je bepaalde dingen in huis hebt. Het is een vaak gehoorde klacht dat mensen bijvoorbeeld tig pakken spaghetti in huis hebben, omdat ze in de supermarkt ineens twijfelen. Plan de eerste dagen na je nieuwe levering recepten met verse producten (en producten die je in voorraad hebt), zodat je later niks hoeft weg te gooien. Zo bespaar je weer een aantal euro op ingrediënten die je anders zou weggooien. Klinkt als mwah, maar let op: deze kleine bedragen lopen in een jaar tijd wel flink op. En je weet toch: op de kleintjes letten en alle beetjes helpen.

CHECK OOK:  Bevrijd jezelf van deze 7 terugkerende kosten

Sla voorraad in van aanbiedingen

Je hoeft niet met je boodschappen te sjouwen als ze worden bezorgd. Maak daar gebruik van en bestel extra van de aanbiedingen. Niet alleen van zware producten zoals frisdrank en wasmiddel, maar ook van vlees(vervangers). Is product A in de aanbieding, sla dan in voor zes weken tot drie maanden. Volgende week is product B in de aanbieding, dan doe je hetzelfde, maar hoef je product A niet te kopen. Dit kun je doen van producten die langer houdbaar zijn, maar ook met producten die goed in te vriezen zijn. Zelfs sommige groenten en fruit zijn langer houdbaar dan één week en zou je dus best voordelig kunnen bestellen voor langere tijd. Sommige online supermarkten hebben ook een hoekje met producten die uit het assortiment gaan. Kijk hier even, soms kun je leuke deals vinden. 

Conclusie

Als je voor een (groot) gezin boodschappen doet zal je waarschijnlijk wekelijks boven het minimale bestelbedrag uitkomen. Met een kleiner huishouden kan dat soms een probleem zijn. Laat je dan niet verleiden tot meer boodschappen of onnodige boodschappen. Want het doel is natuurlijk besparen op online boodschappen.

Dacht je aan iemand tijdens het lezen? Deel dit artikel dan met hem/haar.