Zwangere Veronique over stijgende prijzen: “Waar eindigt dit?”

Door inflatie wordt alles duurder. Dat merkt Veronique ook, die zwanger is van haar tweede kindje. “Ik vraag me af: waar eindigt dit?” Ze ging samen met Renée in gesprek met minister van Gennip.

Veronique is moeder van één, straks twee kinderen. Ze woont samen met haar partner in een sociale huurwoning. Verduurzamen mag ze niet. Zelfs zelf zonnepanelen leggen is niet zomaar toegestaan. De energierekening van het matig geïsoleerde huis was altijd € 180. Inmiddels is dat € 410 geworden. Het prijsplafond voor energieprijzen en de teruggave van € 190 per huishouden in november en december, geven wat lucht. Maar Veronique blijft bezorgd. “Het gaat nu nog net aan. Ik ben zzp’er. Het plan was om nu flink te sparen zodat ik met verlof kon. Maar dat sparen lukt nu niet meer. We proberen nu elke maand € 100 weg te zetten voor de toekomst van de kinderen. Voor onszelf of verduurzaming sparen lukt helemaal niet meer.”

In gesprek met de minister

Veronique vertelde haar verhaal via een videocall aan PorteRenee’s Renée en Karien van Gennip, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Minister kwam op bezoek op het kantoor van PorteRenee om te praten over hoe de middeninkomens geraakt worden door de hoge inflatie. De video van dit gesprek kun je hieronder bekijken:

Laten we er open over zijn

De Minister vraagt Veronique hoe dit in haar omgeving wordt ervaren. Zijn er meer mensen die het moeilijk hebben? Wordt erover gepraat? Veronique antwoordt dat dat heel wisselend is: “Ik wilde juist dit gesprek graag aangaan, omdat ik zie dat veel mensen er niet zo open over zijn. Misschien uit schaamte. Er zijn veel mensen die nu klappen krijgen en het is belangrijk dat daarover gepraat wordt.”

Veronique schaamt zich niet. En waarom zou ze? Zorgen maken, dat doet ze wel, vertelt ze open en eerlijk: “Het is vooral de onzekerheid die me zorgen oplevert. Niet alleen de energierekening stijgt, ook de huur gaat omhoog, bedrijven waar je spullen koopt verhogen hun prijzen omdat de kosten stijgen. Alles wordt duurder. Ik vind vooruit kijken best eng, want nu redden we het nog net. Een buffer opbouwen lukt ons nu niet meer. Dus tja, hoe zal de toekomst eruit zien?”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop