Zo scoor je een goede Too Good To Go Magic Box

Ken je Too Good To Go al? Een app waarmee je eten ophaalt dat anders door winkels of restaurants wordt weggegooid. Soms kan het moeilijk zijn om een zogenaamde Magic Box te bemachtigen, maar met deze tips gaat het lukken.

Voor wie niet weet wat Too Good To Go is, zal ik het eerst even uitleggen. Too Good To Go is een app die je kunt downloaden op je telefoon. Supermarkten, speciaalzaken en restaurants kunnen zich aansluiten. Zij bieden producten aan in de app die ze anders weg zouden gooien, meestal voor ongeveer een derde van de normale prijs. De app is razend populair, zeker sinds budgetsupermarkt Lidl zich heeft aangesloten. Je weet nooit wat je in je Magic Box aan zal treffen, dat geeft een verassingseffect en dat moet je leuk vinden. Een beetje creatief koken en eten is dus wel een vereiste.

Aanbod van Magic Boxen 

Het idee van de boxen is dus dat er producten in zitten die anders in de vuilnisbak zouden eindigen. Bij supermarkten betekent dat vooral items met een houdbaarheidsdatum van de dag van aankoop van de box. Bij speciaalzaken en restaurants gaat het vaak om producten die voorbereid moeten worden, maar uiteindelijk niet verkocht zijn. Of ingrediënten die anders weggegooid worden. Bij de bakker gewoon om brood van die dag, die ze niet meer vers genoeg vinden om de volgende dag te verkopen. Het kan dus best een gok zijn wat je in je box krijgt.

Altijd uitverkocht

Als je de app op een aantal willekeurige momenten bekijkt zal het lijken of de boxen altijd uitverkocht zijn. Dat komt omdat de meeste boxen op een vast tijdstip online komen en bijna direct uitverkocht zijn. Meeste deelnemers hebben maar één of twee boxen beschikbaar, dus als mensen klaar zitten om ze te kopen zijn ze binnen een paar minuten verkocht. Het helpt daarom om te weten wanneer een box online komt. Voor de meeste boxen is dit een kwartier nadat de vorige ophaaltijd is verstreken. Dus als je op kunt halen tot 19.00 uur dan komen de nieuwe online om 19.15. Vlak daarvoor komen er meestal meldingen te staan, dat er geen boxen beschikbaar zijn en dergelijke, deze moet je gewoon negeren. Het helpt om op het moment suprême je app te verversen. 

Is het een goede deal?

Zoals ik al zei; je weet nooit wat je in een box zal krijgen. Bij de bakker kunnen het broden zijn, maar ook overgebleven taart. Bij de supermarkt kan het van alles zijn. Bij je favoriete lunchroom kun je belegde broodjes krijgen, maar ook losse broodjes en beleg. Het is een beetje uitproberen waar je graag komt en wat voor jou een goede deal is. Voor mij zou een taart geen goede deal zijn, want dat eet ik niet, maar er zijn genoeg mensen die elke zaterdag taart eten en voor hen kan een Too Good To Go box met een taart dan juist een heel goede deal zijn. Wat een geschikte box is voor jou en of Too Good To Go sowieso geschikt is voor jou is erg persoonlijk. Iemand die niets durft te eten wat over de houdbaarheidsdatum is moet bijvoorbeeld ook niet aan deze boxen beginnen. Ben je een moeilijke eter? Dan zou ik het ook laten voor wat het is. Voor hen zijn er andere en betere manieren van besparen. 

LEES OOK: Zo gooi je geen eten meer weg

Klachten afhandeling

Het kan altijd gebeuren dat een box niet helemaal naar verwachting is. Omdat items niet meer goed waren of omdat de waarde erg laag is. Je kunt dan een berichtje sturen naar Too Good To Go en zij beslissen dan of je klacht terecht is. Zij communiceren dit met het deelnemende bedrijf en geven je geld terug als dat van toepassing is. Mijn ervaring is dat ze daar – als de klacht terecht is – niet al te moeilijk over doen. Wel zo fijn.

Ik ben zelf dol op Too Good To Go en heb dankzij deze boxen al heel wat geld bespaard. Juist dat het een beetje een ‘gok’ is of je een box weet te bemachtigen en dat je niet weet wat er in zit maakt het voor mij heel leuk. Mocht je er nog niet mee bekend zijn dan is het dus zeker een aanrader. Gewoon eens proberen.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop