“Zo krijgen mijn kids vette cadeaus op pakjesavond, zonder dat het de hoofdprijs kost”

Iedere ouder gunt zijn of haar kinderen geweldige cadeaus op sinterklaasavond. Renée ook. Ze deelt haar vier tips om dit voor elkaar te krijgen, zonder dat het de hoofdprijs kost.

Een grote legoset. Een bordspel dat best aan de prijs is. Een spelletje voor de Nintendo Switch. Onze kinderen krijgen best grote cadeaus van Sinterklaas. Hij kent mijn wensen. Liever niet teveel kleine frummeltjes, die snel kapot gaan en waar ze snel op uitgekeken zijn. Dan liever de portemonnee trekken voor dingen waar ze het hele jaar plezier van zullen hebben.

December is een dure maand. Dat merkt iedereen thuis, wij ook. Toch worden de cadeautjes voor Sinterklaas bij ons thuis niet duurder, maar alleen maar goedkoper de laatste jaren. Eigenlijk sinds ik steeds beter begrijp hoe je geweldige cadeaus kunt scoren, zonder daar ook een geweldig hoge prijs voor te moeten betalen.

Ik deel mijn vier beste bespaartips met jou:

Tip 1: begin op tijd met het lijstje
Inventariseer op tijd het verlanglijstje van je kinderen. En filter zelf de bevliegingen eruit. Je weet als ouder dondersgoed wat ze maar een paar weken leuk vinden en wat maanden of jarenlang. Zoek de nieuwprijzen van de producten op en noteer ze, met de datum erbij. We zien vaak dat speelgoed duurder wordt net voor de feestdagen.

Tip 2: wat is genoeg?
Onze kinderen krijgen rond 5 december altijd vier cadeaus. Eén spel voor op een schermpje (als ze dat willen), een offline spel, een speelset (vaak Lego) en iets educatiefs. Uit ervaring leerde ik: meer heeft geen zin. Ze zijn dan al zo opgewonden, dat een vijfde of zesde cadeau ze weinig meer doet. Bepaal voor jezelf wat genoeg is voor jouzelf en jouw kinderen. Mijn kinderen zijn nu 6 en 10 en weten − zonder dat dit expliciet is uitgesproken − dat dit de hoeveelheid cadeaus is die ze kunnen verwachten. Niet meer.

Tip 3: goedkoper op Marktplaats
Ik zoek bij alles wat ik wil kopen eerst of ik het tweedehands kan vinden. In goede staat. De legoset die op het lijstje stond, vond ik 45% goedkoper op Marktplaats. Een bordspel voor minder dan de helft van de prijs. Vind je het niet direct? Maak dan een alert aan, zodat je meteen bericht krijgt wanneer iemand het te koop aanbiedt. Vraag specifiek aan de verkoper wat de staat is en of het compleet is. Vaak is het zelfs nog ongebruikt, dat is helemaal top. Koop je tweedehands presentjes wel op tijd, zodat je tijd hebt om ze te checken. Bij mij is het nog nooit misgegaan, maar als dat wel een keer gebeurt, kun je het nog terugsturen en op zoek gaan naar een alternatief cadeau.

Tip 4: Black Friday voor de Sint
Is je gewenste cadeau niet tweedehands te vinden? Dan kun je eind november altijd nog shoppen op Black Friday en Cyber Monday. Pak wel je briefje erbij waarop je de oorspronkelijke prijzen van de cadeaus had geschreven. Zo weet je zeker dat de aanbieding die je ziet ook echt voordelig is. Zeker elektronica is vaak flink afgeprijsd op deze kortingsdagen. Maar ook cosmetica en parfum kun je dan bijvoorbeeld voordelig scoren. Dus doe daar je voordeel mee.

Even wat anders: ken je onze PorteRenee-podcast al? Elke vrijdag gaan Kasper en Renée in gesprek over uiteenlopende onderwerpen rondom geld. Luister je deze vrijdag ook mee? Je vindt de podcast trouwens ook in onze gratis app. Deze download je hier.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!