Zo bespaar je op je boodschappen zonder dat het teveel tijd kost

Denk je dat besparen op boodschappen een uitzoekwerk van jewelste is? Welnee. Met deze tips bespaar je in niet te veel tijd op je boodschappen.

Door Minke

Een opmerking die ik vaak krijg als het gaat over besparen: ‘Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!’ Maar wat als ik je vertel dat ik sinds ik begon met geld besparen, de tijd die ik besteed aan boodschappen doen met minstens de helft heb verkort? Tijd is geld! Met onderstaande tips bespaar jij ongetwijfeld op tijd én geld. 

Maximaal 2 keer per week naar de winkel

Tegenwoordig doe ik niet meer dan 1 keer per 10 tot 14 dagen boodschappen. Ik raad aan om de tijd tussen je boodschappen zo ver mogelijk op te rekken. Hierdoor bespaar je tijd, geld én je voorkomt voedselverspilling. Vaak is boodschappen doen op een vaste dag vooral gewoonte. Je hebt het gevoel dat het nodig is. Ik ga pas als de koelkast helemaal leeg is en dat scheelt heel veel. 

Kies maximaal één supermarkt per keer

Leuk al die aanbiedingen bij zes verschillende winkels, maar het beste is om bij de supermarkt met de beste deals van dat moment te gaan shoppen. De meeste acties komen één voor één bij alle winkels langs. Koop er één voor nu en twee voor later en je kunt over het algemeen door tot de volgende keer dat er een aanbieding is. Scheelt je niet alleen tijd, maar ook veel geld, want de kans is groot dat je bij elke winkel met meer wegloopt dan je had gepland. De enige reden om naar twee supermarkten te gaan, is wat mij betreft als je ervoor kiest om een budgetsupermarkt te kiezen voor het gros van je boodschappen. Die hebben nu eenmaal meestal niet alles, maar houd het dan bij maximaal twee supermarkten. Hetzelfde geldt trouwens voor andere winkels zoals drogisterijen, ook die hoef je niet allemaal af om de deals te scoren. 

Combineer je bezoek met iets anders

Misschien geldt deze tip niet voor mensen wiens supermarkt in de achtertuin ligt. Maar als ik naar een supermarkt wil die wat verder weg is, combineer ik dat graag met een andere activiteit in die buurt zodat ik makkelijk langs de betreffende supermarkt kan rijden. Het scheelt dan de reistijd. Als de winkel verder weg is, kan dat al snel oplopen naar 20 minuten tot een halfuur dat je gewoon cadeau krijgt.  

Je hoeft niet alle folders te bekijken

Ik bekijk mijn folders het liefst op mijn telefoon. Het handige is dat ik dat kan doen als ik even niks anders te doen heb. Dan maak ik meteen een screenshot van de aanbieding of schrijf het in de boodschappenappgroep die ik deel met mijn vriend. Door via een app te kijken, bespaar je een hoop tijd. De folders van die supermarkt waar je nooit komt, hoef je niet op te zoeken en de winkels die je normaal gesproken in verleiding brengen kun je ook overslaan. Dat scheelt tijd en geld.  

LEES OOK: Zo kun je 30 % besparen op je boodschappen

Goede basisvoorraad 

Van de producten die ik veel gebruik, heb ik altijd minstens één item op voorraad, maar liever meer. Ook als die producten nooit in de aanbieding zijn. Het zorgt ervoor dat ik (bijna) nooit naar de winkel hoef, omdat ik één ingrediënt mis, zeker niet als dat een houdbaar product is. Denk daarbij aan tomatenpuree, rijst, pasta, maar ook linzen en maïs in blik. Er zijn zelfs houdbare oplossingen voor verse producten. Een reserve pak houdbare melk in de kast bijvoorbeeld. En met lijnzaad in de kast kun je altijd een eivervanger maken in een recept. 

In een krappe vijf jaar tijd ben ik steeds minder vaak boodschappen gaan doen. Met het afgelopen jaar als extra stroomversnelling waardoor ik niet eens meer elke week naar de winkel ga. En die gewonnen tijd kan ik heel erg goed voor andere dingen gebruiken. Functioneel of gewoon lekker ontspannen voor de tv. Maar hé, dat is soms ook gewoon nodig!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!