Zo bespaar je door online boodschappen te doen

Je boodschappen online doen en laten bezorgen is door corona nog populairder geworden. En hé, het kan je soms ook geld besparen. Ik leg je uit hoe.

Door Minke

Het afgelopen jaar hebben meer mensen ontdekt hoe fijn online boodschappen doen is. Het bespaart tijd en uiteindelijk ook geld. Zeker als je je bewust bent van hoe je optimaal gebruik kan maken van de voordelen van online shoppen. 

Shoppen met de koelkast voor je neus 

Het is superhandig dat je met je neus in de koelkast je boodschappen kunt doen. Je kijkt wat je nog hebt liggen en hoe je hier een goede maaltijd van kunt maken. Dit bespaart je niet alleen geld, maar zorgt ook voor minder voedselverspilling. Help je meteen het milieu een handje. Weet je niet wat je moet maken met wat er nog in de koelkast ligt? Typ dan gewoon de ingrediënten in bij Google of Pinterest en je vindt eindeloos veel recepten.  

Binnen budget blijven

Voordat je een bestelling bij een online supermarkt plaatst, kun je precies zien hoeveel je moet betalen. Daardoor is het eenvoudig om binnen je budget te blijven. Als je er dan toch overheen gaat, kijk je meteen waar je makkelijk (een week) zonder kan. Of wat je kunt omruilen voor een goedkoper product. Zo houd je de controle over je uitgaven. Het enige waar ik zelf last van heb, is dat ik soms niet helemaal kan inschatten hoeveel ik eigenlijk heb gekocht. Dan kunnen we ineens drie weken vooruit met de boodschappen. Let er dus op dat je geen echt zicht hebt zoals je dat wel hebt als je een karretje of mandje vult. 

Minder impulsaankopen

Hoe lekker is het om te winkelen zonder schreeuwerige schappen? Zonder verleidingen? En zonder zeurende kinderen of partners die allerlei ongeplande items in het mandje gooien. Systematisch je lijstje afgaan en alleen dat in je digitale karretje gooien wat je nodig hebt. En als je twijfelt of je een bepaald product nog wel genoeg in huis hebt, kun je het op dat moment checken. Zo koop je ook geen onnodige producten die eventueel ongebruikt over de datum kunnen gaan. 

bespaar online boodschappen

Prijzen vergelijken

Dankzij de zoekfunctie in de meeste apps van supermarkten of op de site kun je eenvoudig prijzen vergelijke. Soms kan het schelen of je een huismerk of een A-merk koopt, andere keren zijn er budgetmerken die veel goedkoper zijn. Let wel op de prijs per kilo, liter of stuk. De inhoud wil namelijk nog wel eens verschillen. Ook kun je eenvoudig door aanbiedingen scrollen en berekenen of het goede deals zijn en groots inslaan als dat zo is. 

De nadelen van online boodschappen doen

Toch wil ik ook nog een aantal nadelen van online boodschappen doen noemen. Zo is er vaak een hoog minimumbedrag waarvoor je moet bestellen. Waar ook weer bezorgkosten bij komen (hoewel er acties zijn waardoor je geen bezorgkosten betaalt). Er zijn wel online supermarkten waarbij het bedrag lager ligt en je geen bezorgkosten betaalt, maar dan heb je weer een kleiner assortiment. Zorg dus dat je de online supermarkt gebruikt die bij jou, jouw huishouden én jouw portemonnee past. En ja, dan kun je veel geld besparen. 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop