Op deze producten bespaar ik het meest

Voor sommige producten hoef je nooit de volle mep te betalen. Ik deel 5 noodzakelijke aankopen die ik altijd met korting koop.

Door Minke

Allereerst: je kunt niet op alle items evenveel besparen. Sowieso kun je op houdbare producten (veel) meer besparen dan op verse producten. Op niet eetbare dingen meer als op voedsel. En dan zijn er in de verschillende productgroepen ook nog verschillende kortingen. Mijn voorraadkast zorgt ervoor dat ik gemiddeld 75% bespaar op houdbare producten, sommige items koop ik met weinig tot geen korting, maar op andere producten bespaar ik weer veel. Dit zijn de producten waarop ook jij behoorlijk kunt besparen.   

Deodorant 

Veel deodorants en anti-transpirants zijn geregeld met hogere kortingen te koop dan 50%. Het ene merk of product is vaker in de aanbieding dan het andere merk. Als je het goed in de gaten houdt en flink inslaat bij lage bedragen, kun je hier goed van profiteren. Let hierbij vooral op bij speciale actieweken, zoals Black Friday. Tip: sla dit product liever in de winter dan in de zomer in, als de stuntprijzen wat beter zijn, omdat we minder zweten. Ik bespaar gemiddeld zo’n 70% op mijn deodorant. 

Zonnebrandcrème 

Nog een product wat ik liever vroeg in het jaar insla, in plaats van hoog zomer; zonnebrandcrème. Dan zijn de kortingen vaak hoger dan in vakantietijd als iedereen zonnebrand koopt. Dat kan flink schelen. Voor de lente begint kom je vaak acties tegen met meer dan 50% korting. Ik moet wel zeggen dat ik deze acties dan zelf graag via internet bestel, omdat ik dan meer zekerheid heb dat de verpakkingen ongeopend zijn. Maar je kunt er bij de gewone drogisterijen in elk geval vanuit gaan dat de kwaliteit goed is als je het koopt. Ook de budgetsupermarkten hebben budgetvriendelijke zonneproducten van erg goede kwaliteit en soms ook met extra korting. Dit is ook een goede optie. Ik ben geen fan van de budgetwinkels die restpartijen verkopen. Hiervan is de kwaliteit en houdbaarheid niet meer te waarborgen. Dat is niet per se erg voor een shampoo, maar met zonnebrandcrème ben ik zelf wat voorzichtiger.

Wasmiddel 

Van wasmiddelpoeder tot luxe geurende wasmiddel, op allemaal zijn hoge kortingen te krijgen als je een beetje goed oplet. Voor de één is de korting hoger dan voor de ander, maar door gelijk of onder mijn bodemprijzen (de laagste prijs die ik betaalde tot dan toe) te blijven, betaal ik nooit te veel. Wasmiddel koop ik nooit met een ‘gewone folder-actie’ om het maar zo te zeggen. Via andere acties kan het veel goedkoper zijn. Via cashbacks bijvoorbeeld. Of als je gratis wasmiddel krijgt bij aankoop van twee andere producten, een actie die de drogist vaak heeft. Waar ik met gewone acties niet onder mijn bodemprijzen kom, ga ik er met deze prijzen onder (waardoor er een nieuwe bodemprijs ontstaat). Inmiddels heb ik een mooie voorraad wasmiddel waar ik zo’n 80% op heb bespaard.   

Toiletpapier

Het was toiletpapier dat mij uiteindelijk deed besluiten om te gaan besparen. Het is geld dat je letterlijk door de wc spoelt. Ik begon met een bodemprijs van €0,20 per rol, een prijs waarvoor ik lange tijd allerlei verschillende merken en diktes papier heb kunnen proberen. Ons favoriet blijft toch Page, hoewel ik weet dat sommige er niet zo dol op zijn. Deze koop ik eens in de zoveel tijd voor €0,15 per rol, de normale prijs is €0,46 per rol en de beste aanbieding bij de meeste supermarkten komt niet meer onder die €0,20. Goed opletten waar je de beste deals kunt vinden kan dus heel erg helpen. En goed testen wat jouw favoriet is natuurlijk! 

Koffie 

Afgelopen jaar vond ik, in de kortingsbak van Jumbo, doosjes met cups voor de Nespresso voor €0,50 per 20 of 40 stuks. Uiteindelijk had ik voor ongeveer €10,00 meer dan 400 cups, wat neer kwam op €0,02 per cup. Dat was een deal die ik waarschijnlijk nooit meer ga tegenkomen, maar ik probeer nog steeds mijn kosten per cup zo laag mogelijk te houden. En dat doe ik door bij mijn favoriete online koffiewinkel acties en kortingscodes met elkaar te combineren. Hierdoor betaal ik €0,12 of €0,13 per aluminium cup, afhankelijk van de actie. Plastic cups zijn goedkoper, maar die gebruik ik liever niet meer. De koffie is heel lekker (en ik durf mezelf best een koffiesnob te noemen) en ik bespaar door deze acties te gebruiken wel 50% ten opzichte van de (normale prijs van) meeste andere aluminium cups. 

Conclusie

Wie begint met besparen, begint vaak met lagere kortingen. Door te leren wat de laagste prijs voor jou is, je gezinssamenstelling, voorkeuren en woonplaats kunnen daar invloed op hebben, ga je steeds meer besparen. Maar ik kan iedereen één ding op het hart drukken; betaal nooit de normale prijs voor A-merkproducten, want je bent een dief van je eigen portemonnee! 

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!