Bonnetje: “Wij doen met zijn TWEEËN boodschappen voor 110 euro per week”

Demi (23) deelt haar boodschappenbonnetje. Ze heeft voor de boodschappen een budget van 110 euro per week, al duwt de kaasboer haar soms net over dat budget heen.

Wat is jullie boodschappenbudget?

“Ik probeer het elke week met €110 te redden en dat lukt aardig. We proberen gezond te eten. We maken thuis veel smoothies met bevroren fruit, bijvoorbeeld. Beetje appelsap erbij of Alpro melk. Lekker en gezond, maar ook een aanslag op het boodschappenbudget.”

Voor wie doe je precies boodschappen?

“Voor mezelf en mijn vriend.”


Vertel, hoe doe jij boodschappen?

Ik doe ze het liefst online, zodat ik niet in de verleiding kom om dingen mee te nemen die we niet direct nodig hebben. Ik probeer boodschappen altijd in mijn eentje te doen. Dat helpt me om mijn hoofd er beter bij te houden. Ik woon nu twee maanden samen met mijn vriend, waarin we één keer samen boodschappen hebben gedaan. Mijn gemaakte lijstje, die ongeveer €85 had moeten kosten, wordt dan aan alle kanten aangevuld met impulsieve aankopen. Zo rekenden we uiteindelijk €165 euro af. Dat vind ik niet fijn. Dus dat was één keer, maar nooit meer.”

Waarom kies je voor online boodschappen doen? 

“Als ik naar de supermarkt ga, voel ik me vaak gehaast. Dat komt doordat iedereen om me heen haast lijkt te hebben. Daar krijg ik het benauwd van. Ik maak dan keuzes die ik niet had willen maken, doe impulsaankopen of vergeet juist dingen. Ik neem liever even goed de tijd en dat gaat online beter.”

Je hebt een bonnetje opgestuurd. Is dat voor boodschappen voor een hele week? 

“Ja. Deze week heb ik de voorraad lekker aangevuld. Limonade, soep, toiletpapier, meel, olijfolie, een kilo zout. De boodschappen waren deze week duurder dan ik had gewild, maar ach, het is maar een keer zo. Ik haal hiernaast nog kaas bij de kaasboer, omdat we dat lekkerder vinden dan van de supermarkt. Zo steunen we ook de lokale ondernemers een beetje. Soms ga ik daardoor net over budget, maar dat compenseer ik de week erna weer.”

Baal je van wat je uitgeeft aan boodschappen? In onze Budget Boodschappen Cursus leer je (flink) besparen op je boodschappen. Hier lees je er alles over.

Hoe probeer je te besparen op boodschappen? 

“Ik kook vaak voor meerdere dagen. Zo hou ik wat geld over binnen mijn budget, waar ik dan weer voorraad van koop. Ik vind het fijn om altijd genoeg in huis te hebben. Wij eten bijvoorbeeld met zijn tweeën twee avonden van een lasagne verspakket. Precies zo bij Knorr wereldgerechten, curry, ovenschotels en soepen. Ik ben ook niet vies van af en toe een goedkope maaltijd. Een tosti, een appel en een peer als avondeten gebeurt hier ook wel eens. Bijvoorbeeld als mijn vriend avonddienst heeft en ik geen zin heb om te koken.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept? 

“Groentesoep met veel groente, balletjes en bouillon. Hartstikke lekker. Verder alle vegetarische recepten zonder vleesvervangers. Chili sin carne bijvoorbeeld. Ik kan een flinke pan maken voor hooguit €8, inclusief rijst. Dan reken ik er zelfs bij dat je nog chilipoeder moet halen en dat is best duur. Zonder red je het voor €6. We eten daar flink van en wat over is gaat in de vriezer. Mijn vriend neemt dat mee wanneer hij een keer avonddienst heeft.”

Waar geef je eigenlijk te veel geld aan uit?

“Koekjes en chips. Dat gaat er heel hard doorheen hier thuis. Ik koop het wel voor visite, maar we eten zelf ook flink mee. Elke zondagavond is onze snackla helemaal leeg. Ook als er niemand langs is geweest.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!