BONNETJE: “We moesten ons boodschappenbudget verhogen, want we redden het niet meer”

Willemieke (28) haalt trouw weekboodschappen. Maar ze redde het niet meer van haar boodschappenbudget. Nu bespaart ze én heeft ze haar budget wat verhoogd. Ze deelt het bonnetje en haar bespaartips.

Voor wie doe jij allemaal boodschappen?
“Voor ons gezin, dat bestaat uit twee volwassenen en drie kinderen. De jongste is net een jaar en begint nu ook mee te eten.”

Hoe doe je boodschappen?
“Ik ga één keer per week naar de supermarkt voor boodschappen. Meestal kies ik voor een budgetwinkel. Als het nodig is ga ik daarna nog naar een duurdere supermarkt voor spullen die ze bij de eerdere winkel niet hadden.”

Je doet weekboodschappen, maar je bon is zo kort. Hoe zit dat?
“Dat klopt. Ik deed deze boodschappen aan het einde van onze financiële maand. Ik had niet zoveel meer over van mijn budget, dus dat betekende wat krapper winkelen. Dus stelde ik mezelf de uitdaging om onder de €50 te blijven. Ik ben er trots op dat dit is gelukt.”

Ga je ook nog langs de bakker of slager bijvoorbeeld?
“Ik ga inderdaad nog één keer per week naar de markt voor groente en fruit. Daar is het meestal goedkoper en de kwaliteit vind ik beter. Vlees halen we bij de slager in de buurt, die zelf slacht. Dat scheelt enorm in de prijs. Ik ga daar één keer per kwartaal heen en stop alles in de vriezer.”

Wat is je totale budget voor boodschappen per week?

“We hebben een budget van totaal €125 per week. Daar zitten ook luiers en verzorgingsproducten bij in. Met dit boodschappenbudget ben ik wel tevreden.”

Kom je daar een beetje mee uit?

“Jawel. Eerder deden we het van €100 per week, maar alles is zoveel duurder geworden. Dat redde ik niet meer. Dus heb ik het budget wat verhoogd en afgelopen maand zijn we daar netjes binnen gebleven, terwijl we ook nog twee verjaardagen hebben gevierd. Het idee is wel dat ik van dit boodschappenbudget ook geld apart leeg, om eens per kwartaal groot in te kopen bij de slager.”

Maak je een maaltijdplanning?

“Ja, ik maak een maaltijdplanning voor de hele week. Er hangt ook nog een lijstje in de keuken waar op geschreven kan worden wat er op is, zodat ik weet dat ik dat ook moet halen. Vervolgens maak ik een boodschappenlijst waarop ik alles bij elkaar schrijf, voor het overzicht.”Wat doe je om te besparen?
“Ik heb geïnvesteerd in een goed gevulde kruidenvoorraad. Dat kost één keer flink geld, maar dat verdien je makkelijk terug. Ik hoef nooit meer pakjes en zakjes te kopen. Dat vind ik ook niet echt lekker, trouwens. Een van mijn lievelingsrecepten – en ook heel budgetproof – is vegetarische nasi. Daar gaat rijst in, een heleboel kruiden, maar die heb ik al op voorraad. Verder een groentepakket en een paar eieren. En klaar is je nasi. Als de maand langer duurt dan het geld, maak ik dit vaak.”Heb je nog een tip?
“Ja! Wij halen wel eens een box van Too Good To Go. Dat is een initiatief tegen voedselverspilling waarbij winkels producten die ze niet meer verkopen, voor weinig aanbieden. Wij kunnen thuis echt genieten van zo’n verrassingsbox.” 

Wat is jouw zwakke punt in de winkel? 
“Kortingsstickers. Mijn ogen vallen snel op dingen die afgeprijsd zijn en die neem ik sneller mee. Als iets goed in de aanbieding is, neem ik wel eens te veel mee. Waardoor ik onder de streep alleen maar duurder uit ben. Daar mag ik nog wat meer weerstand in kweken.”

Doe je ook mee met deze rubriek?

Je kunt jouw bonnetje hieronder uploaden. Geef alsjeblieft zo uitgebreid mogelijk antwoord op de vragen.

Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Alleen jpg, png, pdf van max 10 mb. Zorg dat je hele bonnetje op de foto staat. We zullen persoonsgegevens blurren.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!