“We gaven in een maand tijd 242.273,62 euro uit”

Renée heeft financieel een gekke maand achter de rug. Ze gaf meer geld uit dan ooit in haar leven. Natuurlijk vertelt ze waaraan.

Mijn Grip app is helemaal van slag. Dat is de app waarin ik mijn financiën bijhoud. Mijn staafdiagrammetjes zijn helemaal off. Dat komt doordat ik afgelopen maand bizar veel geld heb uitgegeven. Echt bizar veel geld. Toen ik het zo netjes op een rij zag, was ik er gewoon van onder de indruk. Dat dit digitaal door mijn vingers is gegaan, in een maand tijd.

In totaal gaven we afgelopen maand uit:

€242.273,62

In een paar dagen 2,5 ton uitgeven

Dit zijn zeker geen bedragen die voor ons normaal zijn. Dat even voorop gesteld. Doordat we ons recreatieappartement verkochten, stond het in één klap op onze rekening. Natuurlijk hadden we een plan voor het geld. Het grootste deel zouden we gebruiken om onze hypotheek grotendeels mee af te lossen. Daarnaast legden mijn man Kasper en ik geld in voor ons pensioen, we deden een extra belegging voor onszelf en voor de kinderen bij Meesman en stopten nog een klein beetje speelgeld in crypto.

En zo kun je in een paar dagen dus bijna 2,5 ton uitgeven. 

Niet eens euforisch

Op Instagram deelde ik een filmpje van het moment dat we het grootste deel overmaakten naar de bank, als aflossing op de hypotheek. Het gekke was: dat was helemaal niet zo’n enorm euforisch moment. Tien jaar geleden had ik voorspeld dat ik dansend en springend op de tafel zou staan. Weg met die hypotheek. Maar zo ging het helemaal niet.

We maakten het geld over, gaven elkaar een kus en een high five en zeiden toen beide dat het anders voelde dan verwacht. De weg naar dat moment toe was veel boeiender dan het moment van de finish bereiken. Gek, hè? Misschien kwam het ook doordat we wisten dat het eraan zat te komen. Dat we de vreugde toen al hadden gevoeld.

Voeten weer stevig op de grond

Het is goed dat de rust nu weer wat terugkeert. Weer even terug naar betaalbaar boodschappen doen, tweedehands kleding kopen en besparen op energie in huis. De voetjes weer stevig op de grond. We hebben dat bedrag afgelopen maand kunnen uitgeven, doordat we al die nuchtere dingen altijd gedaan hebben en blijven doen. Dus ook nu. Maar ik moet zeggen: het slaapt een stuk rustiger wetende dat je bijna geen woonlasten meer hebt. Dat je beleggingsrekening lekker gegroeid is en dat er geld voor de toekomst van de kinderen staat. Misschien was het geen halleluja-moment, we zijn wel enorm dankbaar dat we dit hebben kunnen doen.

Misschien denk je: jeetje wat saai en verstandig. Nou, we zijn heus ook wel even wezen shoppen van dat geld hoor. En we hebben ervan genoten!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop