Waar vind je de beste aanbiedingen?

Waar vind je de beste aanbiedingen? Voor je boodschappen maar ook voor andere dingen? Onze boodschappenexpert Minke onthult haar geheime adresjes.

Boodschappenexpert Minke beantwoordt iedere week een vraag van een lezer. Deze keer gaat de vraag over aanbiedingen.

Vraag van deze week: “Waar vind je de beste aanbiedingen?”

Antwoord van Minke:Om goed te kunnen besparen moet je wel weten hoe je aanbiedingen nou eigenlijk kunt vinden. Gelukkig zijn daar anno 2020 vele manieren voor. We hoeven niet meer af te wachten tot de folderbezorger komt en folders zijn ook niet meer de enige plek om aanbiedingen te vinden.

Tip 1: folders

Hoewel reclamefolders niet meer de enige plek zijn om aanbiedingen te vinden, is het nog steeds wel een belangrijke. Ik krijg alleen geen fysieke folders meer in de bus, maar bekijk ze op internet. Hiervoor gebruik ik de website folderz.nl. Niet per se de meest overzichtelijke website, maar wel degene waar de folders van Plus, Lidl en Aldi (meestal) al op dinsdag online staan. De dagen erna druppelen de andere folders ook langzaam binnen, tot in het weekend alle actuele folders te vinden zijn. Via app of website kun je op vrijdag al bekijken wat er de week erop bij Albert Heijn in de aanbieding is. Omdat ik vaak al best ver vooruit plan is dat super makkelijk. Zo beslis ik of ik bepaalde acties uit de huidige folder alsnog wil halen of wacht tot de week erop. 

Tip 2: voordeelmuis

Soms is een item uit je voorraadkast ineens op en heb je er eigenlijk niet eerder aan gedacht om deze mee te nemen. Super vervelend als je daar dan ineens de volle prijs voor moet betalen. Gelukkig kun je dan altijd even op de site Voordeelmuis.nl kijken of het niet ergens in de aanbieding is. Bij veel items kun je helemaal onderaan de pagina ook zien wat de eerdere aanbiedingen waren van een bepaald product. Zo kun je ook van een nieuwe favoriet bijvoorbeeld uitvinden wat een goede aanbieding is om op te wachten! 

Tip 3: zelf opletten

Als ik door de supermarkt loop ben ik ook nog op zoek naar goede aanbiedingen. Vooral weggooien-is-zonde stickers zijn in dat geval interessant bij de supermarkt en bijvoorbeeld bij Kruidvat het schap met de gele stickers. Het is al leuk als je een item van de vuilnisbak kunt redden. In sommige gevallen kan het echter nóg interessanter zijn als een product ook nog in de aanbieding is of als je een persoonlijke aanbieding hebt. Zo kocht ik ooit Burrito maaltijdpakketten, de extra grote gezinsverpakking, voor €0,58 per stuk. Hoe? De pakken stonden met 35% korting in de schappen en ik had een persoonlijke bonusaanbieding van 1+1 gratis. Voor wie nog een Xenos in de buurt heeft is het ook wel eens leuk om daar op koopjesjacht te gaan, want ook daar kocht ik Wereldgerechten voor bizar lage prijzen. Meestal van producten die binnenkort uit het assortiment gingen. Voor €0,10 gooi ik de wraps in zo’n pakket gewoon in mijn vriezer en hoef ik de kruiden uit het pakket niet eens per se te gebruiken.

Lees ook: Wat is een goede aanbieding?

Tip 4: Scoupy

Als ik in de supermarkt ben kijk ik altijd even in de Scoupy app. Soms kan ik op deze manier nieuwe producten voordelig (of gratis) proberen. Andere keren is er iets in de actie dat ik sowieso al wel wilde kopen. Al dan niet van datzelfde merk. Ik kijk er altijd naar dat ik minstens 50% korting krijg op een product, maar hogere korting is natuurlijk altijd beter. Ik koop ook echt alleen nog die dingen die ik anders ook zou (willen) kopen. Producten kunnen gratis zijn, als ze niet worden gebruikt is het altijd zonde.

Tip 5: deal sites 

Je kan niet altijd alles weten. Gelukkig zijn er heel wat mensen die net als jij en ik van besparen houden. Op dealsites komen deze mensen samen om hun vondsten te delen. Mijn meest favoriete is Pepper.com, niet te verwarren met Pepper.nl want dat is een datingsite. Ook vind ik regelmatig leuke acties op Spydeals.nl en Needle.nl. Die laatste is leuk omdat je er door je eigen acties te delen ook weer geld kan verdienen. Overigens merk ik ook dat elke site zijn ‘specialiteit’ heeft. Zo vind ik via Pepper vaker goede acties op elektronica en huishoudproducten. Op Spydeals vind ik vaak de superdeals op kleding en schoenen. En Needle is erg leuk om gratis producten en cashback acties te vinden die niet via Scoupy gaan. 

Lees hier al Minke’s antwoorden op veelgestelde boodschappenvragen

Tip 6: Instagram

In het kader van ‘andermans werk’ is ook Instagram een goede manier om achter deals te komen. Zo ben ik zelf ook ooit mijn Instagram begonnen, maar vele accounts doen het tegenwoordig. Vooral met kleine kinderen kunnen zulke accounts wel handig zijn om bijvoorbeeld op de hoogte te blijven wanneer de luiers of billendoekjes hun beste prijs hebben. 

Het lijkt zo misschien alsof je constant bezig moet zijn met het zoeken naar aanbiedingen, maar dat valt reuze mee. Ik bekijk de sites eigenlijk allemaal los van elkaar in verloren minuutjes. Bijvoorbeeld als ik ergens op sta te wachten of, tsja, op de wc. Ik heb ook echt een beetje een aanbiedingen radar ontwikkeld waardoor ik niet meer elke actie grondig hoef te lezen. Ik scan gewoon en ik focus mijn aandacht alleen als er iets is wat echt interessant lijkt. Dan ga ik rekenen en bedenk ik of ik het ga kopen of niet. In de loop van jaren is mijn radar steeds beter geworden en sla ik eigenlijk steeds meer aanbiedingen over. Maar als een aanbieding dan écht goed is, dan zorg ik ook dat ik ook voor een goede voorraad! Zo heeft het uitblijven van superdeals in de afgelopen maanden me ook geen extra geld gekost. Het kriebelt alleen wel om weer eens een goede vondst te doen!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Leer het nu met de online PorteRenee cursus In Control
☑️ Stop met terugboeken
☑️ Krijg grip op impulsaankopen
☑️ Creëer meer ruimte om te sparen
☑️ Bereik eindelijk je doelen