Steeds eten bestellen? Zo stop je ermee

Is het een valkuil voor jou: eten bestellen? Via de Thuisbezorgd-app of een belletje naar de pizzeria? Chantal deelt tips om van die verslaving af komen.

Je hebt zin in eten van de Thai of hunkert naar een pizza. Je bent moe of hebt in elk geval géén zin om te koken. Dan is eten laten bezorgen verleidelijk. Deze tips helpen je te stoppen met te vaak eten bestellen en wordt het weer een geplande traktatie op z’n tijd.


Zorg voor opties in je vriezer

Je hoeft echt niet altijd gezond te eten. Zorg voor een paar makkelijke opties in je vriezer. Denk aan diepvriespizza’s en friet met snacks. Maar ook gezondere ‘restjes’ kun je prima last minute uit de vriezer trekken en opwarmen. Zorg ervoor dat je deze maaltijden klaarmaakt op dagen dat je wel zin hebt om te koken. Of kook dubbele porties wanneer je toch achter de pannen staat. Bespaar nog een beetje extra door dit te doen als de ingrediënten in de aanbieding zijn.


Maak een realistische planning

Als je zorgt dat je je weekmenu goed afstemt op de agenda’s van je huishouden, kun je goed rekening houden met drukke dagen en avonden. Heb je een partner? Beslis vooraf wie er op welke avond verantwoordelijk is voor het avondeten. Zo weet diegene (of jij) dat vooraf. Als je graag eten bestelt, wees dan ook eerlijk tegen jezelf en ga dit vooraf plannen. Bedenk hoe vaak je dit acceptabel vindt en schrijf het op in je weekplanning. Zo wordt het iets om je op te verheugen, in plaats van een impulsieve actie.


Marie Kondo je koelkast

Is je koelkast een rommeltje? Daar krijg je geen kookmotivatie van. Dus ruim je koelkast lekker op, maak ‘m Marie Kondo-proof. De maaltijdbox tactiek kan hier goed bij helpen. Als je een maaltijdbox binnenkrijgt, zitten de gerechten netjes verpakt in zakken. Gesorteerd dus. Je zet ze in de koelkast en als je klaar bent om te koken, hoef je alleen de juiste zak uit de koelkast te trekken. Hallo gemak! Dat kun je ook zelf doen. Zet bakjes in je koelkast met daarin gesorteerd de benodigdheden voor een aantal maaltijden. Je had natuurlijk al gepland wat je zou gaan eten. Als je dan ook niet meer ‘op jacht’ hoeft naar alle ingrediënten, scheelt dat tijd. En gedoe. Zorg ook dat de rest van je keuken goed georganiseerd is. Dat maakt koken een stuk leuker.


Werk vooruit

Waarschijnlijk lukt het niet altijd, maar probeer vooruit te koken. Die strakke planning kan je daarbij helpen. Weet je dat je op de ene dag veel tijd hebt om te koken? Maak dan alvast een lasagne of ovenschotel die je de volgende (drukke) dag alleen nog maar hoeft op te warmen.


Toch bestellen? Check deze tips!

Ik deel ook tips voor als je wél eten wilt bestellen (of afhalen). Want zoals het een echte bespaar-expert betaamt, doe ik dat alleen maar voor de beste prijs. De grotere ketens hebben altijd wel een goede kortingscode of andere aanbieding. Zorg dat je daar altijd gebruik van maakt. Bij de lokale ondernemer kan het nog weleens schelen om direct via hun website te bestellen. Als je bij een bezorgservice bestelt, moet de ondernemer daar veel commissie voor afstaan en soms wordt dat doorberekend. Is dit niet het geval? Dan is jouw voordeel dat je favoriete restaurant wat meer omzet draait. Het helpt mij soms ook om te bedenken wat bestellen nu eigenlijk kost. Is het de moeite waard? Of ga ik voor dat geld liever een avondje écht uit eten? Vraag dat jezelf vooral eens af.

Veel succes met afkicken van je bestel-verslaving. En weet: je bent niet alleen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop