11 x onvergetelijke valentijnscadeaus die (zo goed als) niks kosten

14 februari is de dag van de liefde. Toch lijkt het steeds meer de dag van de dure valentijnscadeaus te worden. Maar laat je niet gek maken, zoals Jennifer Lopez ooit zong: love don’t cost a thing. 

Steeds meer Nederlanders geven hun geliefde een cadeau met Valentijnsdag. In 2016 besteedden we hier nog € 10 aan, inmiddels ligt het gemiddelde op € 55. Hartstikke lief natuurlijk als je je partner wil laten zien dat je om hem of haar geeft. Toch vinden wij dat dit helemaal geen geld hoeft te kosten. Er zijn namelijk een heleboel andere manieren om de ander te laten weten dat je van hem of haar houdt. Manieren die niets kosten, of nou ja, een heel klein beetje dan. 

1. Maak een filmpje 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar op mijn telefoon staan bijna 18.000 foto’s en video’s. Oeps. Daar zitten natuurlijk dierbare herinneringen tussen, maar ook kiekjes van de vriesafdeling in de supermarkt (“Ik zie die pizza die jij wil hebben niet, hoor”). Door al die onzin foto’s en filmpjes kijk ik bijna nooit terug in mijn telefoon naar leuke plaatjes. Maar het is natuurlijk wel hartstikke leuk om eens te kijken naar die zoetsappige momenten van jou en je lover van een paar jaar geleden. Kies de leukste, grappigste, liefste foto’s en video’s uit en zet die allemaal achter elkaar, zodat je een video krijgt van jullie dierbare momenten. Ja, die kan je delen op social media, maar misschien is het wel romantischer om het tussen jullie twee te houden. 

2. Schrijf de ander een liefdesbrief

Zeker als je al wat langer samen bent, is zoiets ontzettend waardevol. Want je zegt heus nog wel eens dat je blij bent met de ander of van hem of haar houdt, maar wanneer schrijf je nou een brief over al je diepe gevoelens en verlangens? Liefst handgeschreven natuurlijk. 

3. Maak een collage

Het is zo leuk om een collage te hebben met al jullie dierbare momenten. Samen terugkijken op de bijzondere tijd dat jullie samen zijn. Denk aan: foto’s, bonnetjes, concertkaartjes (als jullie al samen waren toen die nog op papier waren), ansichtkaarten of print jullie liefste WhatsApp-berichtjes uit en plak die erbij. 

4. Stop een lief briefje in zijn of haar jaszak

Mag kort maar krachtig zijn, of misschien teken je er alleen een hartje op. Hoe leuk is het als je partner de handen in zijn of haar jaszak steekt en weet dat jij aan ‘m denkt. 

5. Of zing een liedje

Ben je meer het muzikale type? Dan kun je natuurlijk ook een liefdesliedje voor de ander schrijven. Of herschrijf de tekst van een bestaand liefdeslied. Natuurlijk zing je het voor de ander. Hoeft niet onderaan het balkon hoor, een serenade kan ook gewoon in de woonkamer. 

6. Stel een verrassingsmand samen

Toen mijn vriend en ik tien jaar samen waren, heb ik hem een doos gegeven met tien ‘cadeautjes’ erin. Elk ding stond voor een jaar dat we samen waren. En dat waren helemaal geen dure cadeaus, hoor. Bijvoorbeeld een pakje Knorr Wereldgerecht Burrito’s, omdat ik dat gerecht had verpest op een van onze eerste afspraakjes. Dat eten we bovendien nooit meer, dus het was ook nostalgisch om het gerecht nog eens te maken en te eten – deze keer wel op de juiste manier. 

7. Ontbijt op bed

Een inkoppertje, maar ja, met ontbijt op bed is het altijd prijs. Het is gewoon zo’n simpel, maar romantisch gebaar als je de moeite neemt om vroeg uit de veren te gaan en het lievelingsontbijt van de ander te maken. Een leuk kaartje of een briefje erbij is ook altijd leuk. 

Bonustip: doe iets in de vorm van een hartje. Bak een pannenkoek in de vorm van een hart, smeer de jam in de vorm van een hart op een broodje. Je kunt het zo gek niet verzinnen, maar alles is lekkerder in een hartjesvorm.

8. Een massage 

Alles wat je nodig hebt, is massageolie. En oké, je moet een béétje weten wat je doet, maar dat kun je vast leren via YouTube of een boek. En het gaat om het idee, toch?

9. Ga sterrenkijken

Je moet een beetje geluk hebben met het weer, want bij bewolking zie je praktisch niks. Maar als het een heldere nacht is, kun je samen een donkere plek opzoeken buiten, ver weg van straatlantaarns en andere verlichting. In het pikdonker zie je de sterren namelijk het beste. Neem een thermoskan met thee of glühwein mee om warm te blijven en tuur gewoon naar de hemel. Als je lang genoeg kijkt is er altijd wel een vallende ster en kun je samen een wens doen voor jullie toekomst. 

10. Maak een Spotify-playlist van al jullie liedjes

Dat ene nummer waar jullie voor het eerst op dansten. Dat nummer wat jullie constant draaiden tijdens de vakantie vorig jaar. Als je even nadenkt, ontdek je dat er tal van nummers zijn waar jullie een herinnering bij hebben. Geef die lijst een lieve naam (bijvoorbeeld het koosnaampje dat je gebruikt voor de ander) en jullie hebben er allebei nog lang plezier van. 

11. Ga oesters rapen

Oesters staan al lang bekend als een afrodisiac. Superromantisch dus om die samen te eten. Duur? Nee hoor, dat hoeft helemaal niets te kosten! In Zeeland mag je namelijk voor eigen consumptie gratis 10 kilo oesters rapen. Dat is zoveel dat je je er misselijk aan eet, dus iets minder is waarschijnlijk ook al prima. 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop