trap niet in deze valkuilen in de budgetsupermarkt

Je boodschappen doen in de budgetsupermarkt staat bovenaan bespaarlijstjes. Toch zijn deze budgetwinkels niet altijd voordelig. Zo vermijd je de valkuilen.

Door Minke

Trendy verpakkingen 

Het is helemaal van deze tijd om je bonen, linzen en kikkererwten in een zak te verpakken, in plaats van voor een pot of blik te gaan. Bij de budgetsupermarkt heb je niet veel keuze, dus pak je als nel mee wat er is, zonder te kijken wat de prijs is en of je voordelig uit bent. Heb je een smartphone? Maak dan een prijsvergelijking on the spot. Dat kan je toch weer geld schelen. En alle beetjes helpen.

A-merken zonder korting

Let goed op met A-merken. Ze zijn niet (altijd) voordeliger in de aanbieding. Sterker nog, vaak zijn de A-merken bij de budgetwinkel niet voordeliger dan bij een andere supermarkt en zijn de aanbiedingen veel minder spectaculair dan bij andere winkels. Als je het mij vraagt, is de toevoeging van A-merken aan het assortiment van de budgetsupermarkten dan ook een stap terug in plaats van vooruit. 

Verleidingen en impulsaankopen

Bij de budgetsupermarkt vind je niet alleen de standaard boodschappen. Meestal is er ook een non-food assortiment en/of speciale lekkernijen die je er normaal niet zou vinden. Dit zijn de producten die je als impulsaankoop in je karretje gooit. Het is niet erg om deze producten in je budget te verwerken, soms zijn er nuttige items te koop. Het is vooral belangrijk om niet van je lijstje af te wijken. 

Inhoud van de verpakkingen

Nog een van de valkuilen van de budgetsupermarkt. Waarmee budgetsupermarkten je ook nog weleens kunnen foppen, is de inhoud van hun verpakkingen. Door andere inhoudsmaten aan te houden, kunnen ze namelijk de schijn ophouden goedkoper te zijn, terwijl je evenveel betaalt als bij andere supermarkten. Dat is geen ramp natuurlijk, want kwaliteit is ook belangrijk. Maar wel goed om te weten voordat je speciaal voor deze zogenaamde deal naar de budgetsupermarkt gaat en je tijd verspilt. Een budgetsupermarkt kan ook wat duurder zijn dan de goedkoopste optie bij een andere supermarkt, maar dat gebeurt zelden.

De gedachte dat het goedkoop is

Zonder dat de supermarkt er iets voor doet, kan simpelweg de gedachte dat je sowieso goedkoop uit bent, je stimuleren om meer te kopen. Dit werkt niet alleen zo bij de budgetsupermarkt, maar ook bij de bekende goedkope warenhuizen en kledingwinkels. Naar een budgetsupermarkt gaan, kan al voelen als een prestatie, waardoor je jezelf gaat belonen. Met items die ervoor zorgen dat het bedrag op je bon stukken hoger uitkomt dan wanneer je je standaard boodschappen zou doen. Vraag jezelf dus vooral af of je bepaalde items ook bij een standaard supermarkt in je karretje zou gooien. 

Conclusie

Hoe je niet in de valkuilen van de budgetsupermarkt trapt? Het is eigenlijk heel simpel: blijf alert. Of dat nu een gewone of een budgetsupermarkt is. Zorg dat je een plan hebt dat bij jouw leven en jouw portemonnee past en houd je eraan.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!