De tofste Sinterklaaskado’s tot 25 euro

De feestdagen hoeven je geen vermogen te kosten. Wij delen cadeautips tot 25 euro die jouw familie en vrienden toch écht blij zullen maken met Sinterklaas.

door Esmée

De november- en decembermaand zijn gezellige, maar dure tijden. Mijn zus en ik werden als kinderen echt ontzettend verwend. Zeker aan mijn moeder’s kant van de familie, waar we de enige kleinkinderen van opa en oma waren. Zodra het Intertoysboek op de deurmat plofte, vielen wij aan met schaar en lijm. Alles wilden we hebben. En we kregen ook een hoop. Er stonden ieder jaar letterlijk wasmanden vol met cadeautjes klaar op 5 december. 

Achteraf denk ik dat het niet de hoeveelheid cadeaus of de waarde ervan was, die Sinterklaasavond voor ons zo bijzonder maakte. En nu als volwassene zeker niet. Het gaat om een gezellige avond. Met lekker eten, voor mij persoonlijk heel belangrijk. Je hoeft echt niet drie maanden krom te liggen in het nieuwe jaar, om de feestdagen nog af te betalen. Zorg dat je de maanden voorafgaand aan de feestmaanden een extra potje opspaart, zodat het in de maand zelf niet zoveel pijn doet aan je spaarrekening. Als dat dit jaar niet gelukt is, misschien goed om daar in januari mee te beginnen voor de feestdagen daarop. 

Cadeautjes geven is leuk. Maar die cadeau’s hoeven echt niet de hoofdprijs te kosten, zeker niet als je ze onderling geeft tussen volwassenen. Dus delen wij wat cadeautips met je onder de 25 euro. We delen ze voor het gemak op in een paar categorieën.

Geef Sinterklaascadeau’s waar iemand écht wat aan heeft

In onze familie hebben wij een leuke afkorting, namelijk GBR, wat staat voor Goed Bedoelde Rotzooi. Oftewel: van die zooi waar je niks aan hebt. Zonde! Een praktisch cadeau kun je aan iedereen geven en het voorkomt dat je iemand GBR geeft. Mijn vriend is bijvoorbeeld een echte Happy Socks fan, dus zou een limited edition box een goed cadeau voor hem zijn. Maar deze kun je natuurlijk ook aan je vader, opa of broertje geven. Denk hierbij wel aan of deze persoon ze daadwerkelijk zou dragen, want ze zijn nogal uitgesproken. Mijn vader bijvoorbeeld zou blijer worden van nette sokken, zoals deze

Voor degene die vooral véél cadeautjes wil

Je hebt altijd mensen die zeggen: ‘more is more!’ Oké, uitdaging geaccepteerd. Koop een adventskalender voor deze mensen. Deze kalenders worden elk jaar populairder en dus komen er steeds meer soorten op de markt. Voor je kinderen is dit ook top, want zo hebben ze elke dag van de maand december een cadeautje om uit te pakken. Je kunt bijvoorbeeld voor de jongere kids een mooie LEGO-kalender kopen, of wellicht een Côte d’Or chocolade kalender voor je oma.

Voor de ‘druk, druk, druk’-persoon

Je kent ze wel, deze mensen. Jij hebt er vast ook eentje in de familie. Zo iemand die niet stil kan zitten, die het altijd druk heeft en wel een momentje voor zichzelf kan gebruiken. Koop een boek voor hem of haar, bijvoorbeeld eentje die jij geweldig vond of een bijzondere bestseller. Persoonlijk houd ik niet zo van fictie en vond ik ‘De edele kunst van not giving a fuck’ een geweldig boek, maar mijn moeder en oma zijn bijvoorbeeld verslaafd aan de ‘Zeven zussen serie’. Beide bestsellers en dus beide supergeschikt om met Sinterklaas te geven.

LEES OOK: Dit gezamenlijk doel is het beste cadeau voor SinterKerst

Voor de gezelligheidsfreak

Sinterklaas is de perfecte gelegenheid om een bordspel te geven aan iemand. Je kunt dit vervolgens direct spelen met de aanwezigen. Koop een spel waarvan je weet dat diegene het nog op het verlanglijstje heeft staan, of eentje van zijn favoriete televisieprogramma. Zo geef je iemand direct iets om naar uit te kijken en waarschijnlijk middagen of avonden vol plezier!

Hopelijk heb je inspiratie uit deze tips kunnen halen en heb je inmiddels een goed cadeau in je hoofd voor je vrienden en familie. Uiteindelijk gaat het niet om het plunderen van je rekening om anderen blij te maken, maar om een gezellige tijd met elkaar. Onthoud dit dus ook en wellicht kun je de anderen hier ook aan herinneren. Zo kunnen jullie samen genieten van een fijne Sinterklaasviering! 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!