Bonnetje: “Inflatie? Wij geven nog steeds evenveel uit aan boodschappen”

Simone (32) doet elke week boodschappen bij verschillende winkels, om zo van zoveel mogelijk aanbiedingen gebruik te maken. Zo blijft ze binnen haar budget, ondanks de inflatie. Alleen op snacks en borrelen bezuinigt ze niet.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan het doen van boodschappen?

“Zo’n anderhalf uur per week. Ik ga eerst naar een discountsupermarkt voor de groenten, fruit, zuivel, pasta en dergelijke. Daarna naar de Albert Heijn voor Bonus-aanbiedingen en A-merken. Later ga ik dan nog een keertje naar de bakker voor Too Good To Go en soms naar de slager om vlees te kopen, we eten twee tot drie keer per week vlees. Bij de slager is het duurder, maar ook veel lekkerder!”

Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

“Zo’n € 160. Dat bedrag is inclusief koopzegels. Ook valt het bedrag iets hoger uit door Peaks. Dat is een beleggingsapp die pinbedragen naar boven afrondt en het verschil belegt. Ik denk dat we € 150 uitgeven aan de boodschappen zelf, dat is voor mij, mijn partner en ons zoontje van drie.”

Heb je een budget of koop je gewoon waar je zin in hebt?

“Sinds een jaar hebben we een budget voor onze boodschappen. Daardoor hebben we flink geld bespaard! Doordat we steeds beter worden in aanbiedingen vinden, hebben we nog steeds hetzelfde budget als een jaar geleden, ondanks de inflatie. Ik ben benieuwd of dat zo kan blijven. Vooral de ongezonde dingen bij ons zijn duur. Als we het financieel lastiger zouden krijgen, kunnen we heel makkelijk goedkoper boodschappen doen.”

O ja, wat koop je dan voor ongezonde dingen?

“Nou, mijn partner en ik drinken in het weekend twee of meer drankjes per persoon per avond. Dat tikt aan op het weekbudget, maar we genieten zo van een lekker drankje en borrelplankje samen, dus ik vind het dat geld zeker waard. “

En je koopt A-merken bij Albert Heijn. Wat zijn dat voor boodschappen?

“Ik vind snacks zoals koekjes en chips van A-merken gewoon veel lekkerder dan van het huismerk. Op deze bon staan bijvoorbeeld M&M’s en Maltesers. Ik zet wel een deel in de voorraadkast, zodat het niet in één week op is.”

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen?

“Ik check altijd eerst de aanbiedingen van verschillende supermarkten en aan de hand daarvan maak ik een weekmenu. Doordat we naar meerdere supermarkten gaan, profiteren we dubbel van de aanbiedingen. Dat is fijn, zeker met de inflatie van nu. Alleen als mijn partner boodschappen doet, kan hij nog wel eens net het verkeerde product meenemen. Wat dan juist níet in de bonus is, haha. Bijvoorbeeld net de verpakking met de verkeerde hoeveelheid.”

Maak je dan van tevoren een lijstje?

“Ja! Daar houd ik me ook heel goed aan. Alleen héél soms laat ik me verleiden door een lekker kaasje. “

Welke gerechten ga je maken op basis van dit bonnetje?

“Wraps met gekruide, gestoomde bloemkool, rode kool en avocado. Pasta met spinazie en gehakt uit de oven. Nacho’s met kipgehakt, bonen en paprika uit de oven. En pasta met broccoliroomsaus. O ja en ik heb nog een bloemkoolbodempizza gekocht.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?

“Alles met bonen of linzen, zeker als je vegetarisch eet. Ik koop de blikken en potten altijd in de aanbieding. Van linzen, een blik tomatenblokjes, paprika en winterwortel maak je een heerlijke en budgetproof pastasaus.”

.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek