Bonnetje: “Met een derde bonuskorting op mijn boodschappen ben ik tevreden”

Renée gelooft dat besparen op de boodschappen vooral in de voorbereiding zit. Ze deelt een bonnetje met volop bonuskorting en vertelt hoe ze dat voor elkaar krijgt.

“Ik probeer elke week trouw weekboodschappen te doen. Soms lukt dat niet omdat het druk is binnen het bedrijf dat mijn man en ik hebben. Dan loop ik de hele week achter de feiten aan. Dan ga je toch sneller even langs de snackbar of je laat sushi komen. Dus ook als het druk is, of juist als het druk is, probeer ik goed te plannen. Zodat die weekboodschappen er komen en ik overzicht hou op wat we eten en op de kosten.”

Ben je bewust bezig met besparen op je boodschappen?
“Ja, ik wil binnen € 110 per week blijven met ons gezin. Dat redde ik vroeger makkelijk, nu moet ik er iets harder mijn best voor doen.”

Met hoeveel mensen zijn jullie thuis?
“Met zijn vieren. We hebben twee zoontjes, één van 8 jaar en één van 5 jaar. Daarnaast nog mijn man en ik en onze hond Charlie plus vier kippen. Maar die kosten vallen voor mij onder het potje huisdieren.”

Op deze bon staat flink veel bonuskorting. Hoe krijg je dat voor elkaar? 
“Dat zit ‘m in de voorbereiding. Thuis kijk ik eerst wat we nog in huis hebben. Dan check ik de aanbiedingen bij Albert Heijn. Met die twee dingen samen, probeer ik maaltijden te plannen voor de hele week. Zo weet ik zeker dat ik opmaak wat ik nog heb, zodat er niks weggegooid hoeft te worden. En dat ik maximaal gebruik maak van de aanbiedingen die er zijn.”

Jij vindt de blikjes van Mutti heel lekker, vermoed ik? Net als HAK-bonen?
“Ja, haha, klopt. Die zijn allebei favoriet bij ons thuis. Ik ben doorgaans niet zo van de A-merken, maar dit zijn twee uitzonderingen waarbij ik het duurdere merk echt lekkerder vindt dan het goedkopere. Dus wanneer die goed in de aanbieding zijn, zoals nu het geval was, sla ik in. Er waren nu blikjes van ruim € 2,50 per stuk, in de aanbieding voor € 0,99. Dat vind ik wel een heel goede aanbieding.”

Koop je altijd zoveel mogelijk wat in de aanbieding is?
“Nee, ik koop alleen aanbiedingen en producten met bonuskorting wanneer het producten zijn die ik sowieso graag koop. Extra kopen omdat iets in de aanbieding is, slaat natuurlijk nergens op. Als het dan ook nog houdbare producten zijn, sla ik wat groter in.”

Weinig vlees op je bonnetje, trouwens?
“Klopt, alleen onze jongste zoon eet nog vlees en ik heel sporadisch.”

Wat ga je deze week eten?
“We eten één keer pannenkoeken, een keer pasta met saus van courgette en spinazie, daarna nog een keer nasi, geroosterde aardappels met geroosterde groenten en vega burger, plus nog een keer pasta bolognese met vegagehakt. Die pastaatjes gaan er nu eenmaal goed in bij mijn kinderen en ik kan er lekker veel groenten in verstoppen. Sommige producten had ik dus nog in huis. Ook vleesvervangers koop ik graag groter in wanneer ze bonuskorting hebben.  

Wat nu als je op dinsdag nasi in je weekplanning hebt staan en je hebt net op die dag daar écht geen zin in?
“Dan ruil ik met een ander gerecht. Daar ben ik niet zo rechtlijnig in, hoor. Als er daardoor maar niet dingen in de prullenbak verdwijnen. Dat is bij mij echt vloeken in de kerk. Niet alleen omdat het eigenlijk geld is dat je weggooit. Maar ook omdat de aarde toch op de een of andere manieren geleden heeft om dat product te maken, bijvoorbeeld door transport of verpakkingen, of de mest die erop is gegooid tijdens het groeien. Dat weggooien gaat zo in tegen alles wat ik wil zijn en hoe ik wil leven.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop