Renée verbaast zich: “Waarom betaalt iedereen de hoofdprijs voor een vakantie in de zomer?”

Renée verbaast zich er elk jaar weer over. Dat heel Nederland de portemonnee trekt voor een vakantie in de zomer. Terwijl dat het enige seizoen is waarin het in eigen land ook mooi weer is.

Wat mijn gezin en ik doen in de zomer? Ik kan het plaatje voor je uittekenen. We zitten in de jacuzzi in onze eigen tuin. We doen een paar uitjes, misschien wat dagen naar Drenthe of Limburg en verder genieten we van de zon in eigen land. Want naar mijn idee worden de Nederlandse zomers steeds warmer. Wanneer het hier 28 graden is, waarom ga je dan in vredesnaam de hoofdprijs betalen voor een vakantie naar de zon? Waar het vaak zó heet is, dat je niets anders rest dan de hele dag in het zwembad liggen.

Vakantie bewaren

Wij gaan in de zomervakantie dus meestal niet op vakantie. Nou ja, misschien een paar daagjes in Nederland zelf. De vakantie naar de zon bewaar ik voor als het hier druilerig en koud(er) is. Dan kan ik extra genieten van de Spaanse zon op mijn gezicht. Ik verbaas me er elk jaar weer over dat landgenoten en masse de rijen op Schiphol en de zwarte zaterdagen op de snelweg trotseren voor een plek waar het nog warmer is.

Waarom?

Kijk, van sommige mensen snap ik het. Mensen die alleen in de zomer vrij kunnen krijgen, bijvoorbeeld. Dan heb je weinig keuze. Maar verder zie ik geen enkele reden om juist in juli en augustus op vakantie te gaan. Ook nog omdat de prijzen dan op zijn allerhoogst zijn. De vliegtuigen op zijn volst. En de toeristische bestemmingen op zijn drukst.

Lang leve de herfstvakantie

Mijn ideale moment om op vakantie te gaan? Wat dacht je van eind september, begin oktober? Met kinderen is dat wat lastiger natuurlijk, in verband met vakanties. Maar ik vind de herfstvakantie bijvoorbeeld geweldig. Dan zijn er in Europa nog genoeg plekken te vinden waar je van het zonnetje kunt genieten. Wij hebben geregeld op Ibiza nog op het strand gelegen. Beetje uit de wind is het heerlijk. Het scheelt een smak met geld ten opzichte van de zomervakantie én je krijgt weer wat vitamine Zon nadat in Nederland de herfst is ingetreden.

Meer vakantie voor hetzelfde geld

Dus: ben je wanhopig op zoek naar een bestemming voor in de zomervakantie? Zijn alle campings, bungalows, huisjes en hotels al vol? Overweeg eens om je gespaarde geld een paar maanden te bewaren. Tot de herfstvakantie. Dan krijg je voor datzelfde geld een stuk meer vakantie. En dan kun je in juli en augustus gewoon in eigen land genieten van zon, zee en vakantie.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’