“Onze crypto inleg van € 3.000 werd € 240.000 waard”

Max (32) en Marcelle (33) investeerden begin dit jaar voor de lol € 3.000 in crypto. Op het hoogste punt waren ze ruim 2,5 ton waard. Het ultieme doel van dit stel: cryptomiljonair worden.

“Mijn eerste kennismaking met crypto’s was in 2013,” vertelt Max. “Ik kocht voor de grap op advies van een collega één bitcoin voor € 120. Binnen een paar maanden steeg de waarde naar € 1.100. Dat voelde lekker, maar helaas kelderde de munt in één weekend naar € 400. Toen heb ik snel gecasht zodat ik geen verlies zou leiden. Vervolgens heb ik zeven jaar niets gedaan. Tot begin vorig jaar.  En dat lijkt goed uit te pakken.”

Hoe ben je weer begonnen?

“Onze financieel adviseur was op bezoek en Marcelle sprak met hem over beleggen. Hij adviseerde ons om in een kleine cryptomunt te stappen. We besloten eenmalig € 600 in te leggen. Dat vonden we best veel geld. Marcelle en ik verdienen samen rond de € 5.000 netto, een mooi inkomen natuurlijk, maar er staan hier geen tienduizenden euro’s op de spaarrekening. Binnen een week was de waarde verdubbeld. We besloten nog wat extra in te leggen, en weer verdubbelde de waarde in korte tijd. Uiteindelijk hebben we € 3.000 ingelegd. Half mei bereikte de munt zijn hoogste punt. Onze inleg was maar liefst € 240.000 waard.”

Meteen gecasht?

“Daar hebben we wel over nagedacht, maar het is bizar hoe hebzuchtig je wordt als je geld zo snel ziet groeien. Het is denk ik een beetje als gokken. Als je weet dat je van geld meer geld kunt maken ga je door. Misschien was het niet slim dat we niet verkochten, want een week later was de waarde weer gedaald naar € 80.000. Maar ik maak me geen zorgen. Ik heb veel vertrouwen in het product én team achter deze munt en geloof dat betalen met cryptomunten de toekomst wordt.”

Is het niet stressvol dat de waarde zo snel kan veranderen?

“Daar moet je wel voor oppassen. Ik ben er veel mee bezig en open op sommige dagen wel ieder uur mijn app. Maar ik let op dat ik er niet aan onderdoor ga. Dat is natuurlijk een risico, zeker als het wat slechter gaat. Een vriend van mij vond het wel stressvol en heeft alle apps van zijn telefoon verwijderd. Dat geeft hem rust. Of het niet ten koste van onze relatie gaat? Nee hoor, maar toen het minder ging hebben we wel de nodige discussie gehad.”

Wat is jullie uiteindelijke doel?

“Ons ultieme doel is cryptomiljonair worden. De Telcoin is op het moment dat ik je spreek € 0,03 waard. Zodra hij de € 0,18 aantikt hebben we dat doel bereikt. Maar we willen niet te veel risico nemen en hebben een staffel gemaakt. Als de munt € 0,10 waard is keren we onszelf 20% uit en bij een waarde van € 0,15 nog eens hetzelfde percentage. Of ik niet bang ben dat ik me uit hebzucht toch niet aan deze staffel houd? Nee hoor, daar herinnert Marcelle me wel aan haha. Onze financieel adviseur is inmiddels miljonair. Hij heeft veel meer ingelegd dan wij hoor en er staan nu twee dikke auto’s voor zijn deur.”

En dat willen jullie ook?

“Ach, wij zijn vrij nuchter. Ik geef niets om dure auto’s. Wat onze dromen dan wel zijn? We gaan de hypotheek aflossen en misschien investeren in stenen. Ooit verhuizen we hopelijk naar een iets grotere woning, maar dat hoeft geen villa met zwembad te zijn. Marcelle denkt erover na om een carrière switch te maken. Dat gaat makkelijker als er financiële ruimte is. Mij lijkt het vooral fijn om wat minder te werken. Dan heb ik tijd voor andere dingen, zoals sporten en reizen. En ik wil heel graag een tweede taal leren en een muziekinstrument gaan bespelen.”

Beleggen jullie ook nog?

“We beleggen ongeveer € 500 per maand. Dat is vooral Marcelle haar ding. Ik hou me met de crypto’s bezig.”

Heb je je omgeving ook enthousiast gemaakt?

“Ik praat er wel over, maar ik haal anderen niet over. Het is echt heel belangrijk te weten wat je doet, want hoewel je heel snel veel geld kan verdienen kan je ook heel snel veel verliezen. Mijn ouders bijvoorbeeld, die vinden het maar niets. Die zien cryptocurrency echt als een tijdelijke ‘bubbel’. Dat heeft er misschien ook mee te maken dat zij slechte ervaringen hebben met investeren. Mijn schoonvader heeft wel een bescheiden bedrag ingelegd. Het is toch leuk om samen de vreugde te delen en het ‘verdriet’ als het wat minder gaat.”

Heb je nog een goede tip voor mensen die overwegen hun geld in crypto’s te stoppen?

“Zorg dat je weet wat je doet. Lees je in en laat je informeren. Toen we die eerste € 600 inlegden hadden we nog weinig kennis, maar daarna zijn we ons goed gaan verdiepen in de materie. En het blijft een gokspel, dus doe het alleen met geld wat je echt kan missen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop