Nieuw: Marktplaats bundelt alle gratis af te halen producten en wij zijn fan

Gratis. Het is de meest ingetikte zoekterm op Marktplaats. Dus bundelde Marktplaats alle gratis af te halen producten op één pagina. Wij zijn fan én geven tips.

Ik geef toe: ik doe het elke maand nog wel. Even naar Marktplaats surfen en kijken wat er in de buurt (ik kies altijd voor een straal van 10 kilometer) gratis af te halen. Ik heb al geregeld toffe dingen op de kop getikt. Een grote glazen lamp. Volgens de oude eigenaar een oud ding, maar in mijn ogen hartstikke vintage. Ik kocht al eens een stapel Donald Duckies voor mijn zoon van 7 jaar en vond droogbloemen toen deze nog niet helemaal hip en happening waren. Plus die ene keer dat we een lading tegels voor niks scoorden.

Maar nog meer dan ik gratis afhaalde, gaf ik gratis spullen weg. Altijd met een goed gevoel. Oude kinderkleding ging naar nieuwbakken moeders die het goed konden gebruiken. Speelgoed ging naar kinderen die nog wél gek waren op Paw Patrol en houten blokken. Een fiets naar iemand met twee rechterhanden, die het exemplaar een nieuw leven gaf en zelfs nog een foto stuurde van zijn kleindochter op de – inmiddels – roze fiets.

Met gesloten beurs aan (voor jou) nieuwe spullen komen is natuurlijk top. En ook weggeven voor niks voelt goed. Waarom?

  • Je maakt een ander blij.
  • Je geeft spullen een tweede leven en voorkomt daarmee dat het op de toch al hoge vuilnisbelt belandt. 
  • Je doet daarmee ook iets goeds voor het milieu! 
  • Maar gratis spullen zoeken was altijd wel een beetje gedoe. Bij Marktplaats zagen ze dat steeds meer mensen gratis spullen zochten én aanboden en dus lanceerden ze onlangs een pagina speciaal voor deze producten. Je kunt nu héél makkelijk zoeken in alles wat gratis wordt aangeboden. 

Hier vind je alle producten op Marktplaats die je gratis mag afhalen. Supermakkelijk! 

Natuurlijk zocht ik meteen even naar schatten in mijn buurt.

En ga zo maar door.

Tips voor het scoren van te gekke, gratis spullen

Tip 1: Zoek binnen een straal van 10 kilometer. Dat kun je eventueel nog fietsen of kost het – als je met de auto moet – niet veel benzine. Anders doe je het groene idee achter spullen aan elkaar doorgeven weer meteen te niet. Binnen een straal van 10 kilometer kun je misschien ook nog wel een vriend/vriendin/broer/zus/ouders/buur regelen die even met zijn/haar aanhangwagen of busje met je heen en weer rijdt om het op te halen.

Tip 2: Stuur een persoonlijk bericht. Wanneer je iets weggeeft, doe je dat graag aan iemand die enthousiast is. Vertel dus vooral waar je het product voor gaat gebruiken, of hoe blij jij/je partner/kind of iemand anders ermee zal zijn.

Tip 3: Staat er een telefoonnummer bij de advertentie? Bel dan het liefst. Je hoort elkaars stem, wat vertrouwen geeft. En je kunt meteen afspraken maken. Zo voorkom je ook dat een nieuwer berichtje eerder wordt gelezen en het product aan iemand anders wordt weggeven.

Tip 4: Neem niet alleen, maar geef ook! Wij maken graag gebruik van gratis af te halen producten op Marktplaats, maar we geven ook dingen weg. Dat vind ik wel zo eerlijk en netjes.

Het speelkeukentje dat ik zelf over had – mijn zoontjes stonden nooit meer te (nep)koken – heb ik onlangs nog voor niks op Marktplaats gezet. Ik kreeg superveel leuke reacties. Rebecca kwam het keukentje met keukengerei uiteindelijk ophalen. Haar twee kinderen Benjamin en Amélie kunnen er nog jarenlang nepbroodjes in smeren en neptaartjes in bakken. Onze zoons wensten ze er heel veel plezier mee en waren oprecht enthousiast over hoe blij zij met hun oude keukentje waren. En zo ontdekten ook zij: gratis weggeven is soms zelfs nog leuker dan gratis ophalen.

Dit artikel is een samenwerking met Marktplaats. De inhoud is voor 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop