5 tips om veel minder uit te geven aan je mobiele telefoonabonnement

De hoofdprijs betalen voor je mobiele telefoonabonnement hoeft écht niet meer. Ik geef je 5 tips om deze kostenpost per direct flink te verlagen.

Mijn zus stuurde me laatste een appje. Hoe ik dat geregeld had met telefoniekosten. Ze heeft nog een ouderwetse huistelefoon en een net zo ouderwets duur mobiel abonnement. Mijn antwoord was natuurlijk meteen: weg daarmee. Ik vind veel betalen voor het gebruik van je mobiele telefoon zo zonde. Het ding is hartstikke handig, hoor. Maar de tijden waarin belminuten en data goud geld moeten kosten, zijn echt voorbij.

Ik deel daarom nu de 5 tips die ik ook aan mijn zus gaf.

1. Gebruik zo vaak mogelijk wifi

Ik heb helemaal niet zo’n hoge databundel omdat ik vaak op wifi zit. Thuis en op ons eigen kantoor. Daar gaan er dus 0 mb’s doorheen. Dat scheelt enorm in het verbruik. Wanneer ik een keer mijn wifi uit heb staan op mijn telefoon (per ongeluk) merk ik dat meteen aan mijn verbruik. Dan ben ik zo door mijn bundel heen. Door wifi te gebruiken waar en wanneer je kan – zeker in je eigen omgeving – bespaar je een hoop op de data die je moet afnemen.

2. Go sim only

Als je dit nog niet deed: go for it. Sim only betekent dat je in je abonnement alleen betaalt voor je minuten en data. Dus niet ook voor je telefoon. Dat deden we vroeger massaal wel, maar dan betaalde je die telefoon wel dubbel en dwars terug. Je was flink duurder uit dan wanneer je het toestel gewoon los kocht. Partijen die dat aanboden zijn al een tijd geleden terug gefloten toen die prijzen te dol en ondoorzichtig werden. Maar nog altijd betaal je voor een abonnement mét telefoon vaak meer dan zonder. Dus gewoon lekker nog even door met je telefoon en een sim only abonnement erbij afsluiten.

3. Zoek naar een andere (goedkopere) provider

Veel mensen blijven lang bij dezelfde provider omdat ze het gedoe vinden om over te stappen. Dat is het echt niet. Het is zo gepiept. Het gedoe van vroeger met nieuwe nummers en tijdelijk niet bereikbaar zijn, is allang voorbij. Ik kan het weten want ik ben vaak genoeg overgestapt. Ik ben altijd op zoek naar fijne, betrouwbare budgetpartijen. Wanneer mijn contract afloopt, ga ik waarschijnlijk over naar Budget Mobiel van Budget Thuis. Die hebben een sim only onbeperkt abonnement voor € 20,-. Dus onbeperkt bellen, sms’en en data. Nooit meer over je bundel heen, dus. Ze hebben ook nog een basisabonnement met 7 GB data en onbeperkt bellen en sms’en voor € 15,- Soms hebben ze ook nog een fijne aanbieding bij, zoals extra korting en gratis Happy Plugs, van die fijne draadloze oordopjes. En nu niet meteen denken dat budgetpartijen geen goed bereik geven. Dit alles loopt bijvoorbeeld gewoon via het netwerk van KPN.

4. Ga voor offline

Wist je dat je muziek op Spotify kunt downloaden naar je bibliotheek en vanuit daar offline kunt beluisteren? Je kunt tegenwoordig ook in Netflix series en films in je downloads zetten. Je hoeft zo geen internet te hebben om het te bekijken. Handig voor in het vliegtuig, maar ook wanneer je niet de hoofdprijs voor data wilt betalen. Zeker kijken en luisteren kosten veel data. Door dit zoveel mogelijk offline te doen, bespaar je jezelf een hoop geld. Misschien kan je bundel wel omlaag wanneer je dit structureel toe gaat passen.

5. Weg met die verzekering

Betaal je naast je abonnement ook nog voor een mobiele telefoonverzekering? Weg ermee. Verzekeren is – wat mij betreft – alleen voor dingen die je zelf financieel niet op kunt vangen. Bijvoorbeeld voor als je huis afbrandt of je je auto en die van een ander in puin rijdt. Als je alles in het leven gaat verzekeren, weet je zeker dat je verliest. Je betaalt namelijk iedere maand veel te veel premie. Investeer liever in een goed hoesje dat je telefoon beschermt tegen schade en ga er verstandig mee om.

LEES OOK: “6 tips om te besparen op je telefoonrekening”

Weg met die hoge telefoonrekening. Het is écht niet meer nodig.

Dit artikel is een samenwerking met Budget Mobiel van Budget Thuis. De inhoud is voor 100% PorteRenee.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

Telefoonabonnement


In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop