Met deze app verdien je wat bij in de supermarkt

Boodschappen doen we allemaal. Hoe fijn zou het zijn als je naast afrekenen ook geld overhoudt aan je bezoek? Goed nieuws. Dat kan. Met de app Roamler voer jij kleine opdrachten uit waar je voor betaald wordt. Ik testte de app. En wij zijn om.

Door Janke Verhagen

Of ik een app wil testen. Maar natuurlijk wil ik dat. Ik ben dol op dingen uitproberen en helemaal als ze me niks kosten en wel opleveren. En dat is zo bij de app in kwestie: Roamler. Met deze app doe je korte opdrachtjes bij supermarkten, drogisterijen en andere winkels om te onderzoeken hoe sommige producten worden aangeboden. Handig als je toch al in de buurt bent.

Om je te kunnen aanmelden heb je een code nodig. Je moet als het ware uitgenodigd worden. (En laat ik nou voor jullie een aanmeldcode hebben. Dus: welcome to the club.) Na het aanmelden mag je een paar korte vragenlijsten beantwoorden. En dan is het tijd voor je eerste betaalde opdracht. Dit is altijd een korte opdracht om je te introduceren in de wereld van Roamler. In zo ongeveer alle gevallen moet je een omschrijving geven plus foto’s van hoe bepaalde producten aangeboden worden. Met de eerste (wel meteen al betaalde) opdrachten leggen ze uit hoe alles werkt. Hoe je bijvoorbeeld moet meten wanneer ze willen weten hoe breed een schap is. Of hoe je foto’s moet maken waar ze écht wat aan hebben.

Klinkt vaag, maar het is hartstikke leuk. Uit de lijst met opdrachten kies ik voor een opdracht bij de Jumbo bij mij om de hoek. De opdracht gaat over thee. Bij de Jumbo moet ik aangeven hoeveel meter lang het thee-schap is en ik moet er een foto van maken. In eerste instantie voel ik me een beetje onwennig. Eerlijk is eerlijk. Het voelt toch een beetje stiekem wat ik doe. De winkel weet namelijk niet dat ik hier ben en wat ik doe. Daarom heet het ook mystery shopping. Maar uiteindelijk overheerst de lol. Voor twee soorten thee moet ik ook de voorraad checken. Ik moet aangeven of er meer dan drie pakjes van een bepaalde theesoort op voorraad zijn.

De opdracht stuur ik in. Nu is het afwachten. Binnen 10 minuten heb ik een persoonlijke reactie. Mijn opdracht is goedgekeurd en ik heb mijn eerste €2,- verdiend. Het is geen robot waarmee ik contact heb. Er typt echt iemand vanaf de andere kant van de lijn terug. Met tips en tricks en de mededeling dat ik lekker bezig ben. Super leuk. Ook omdat ik met mijn vragen bij haar terecht kan. Heb je bijvoorbeeld in de winkel een vraag, of wil je iets verduidelijkt hebben, dan stuur je een berichtje en helpen ze je direct.

Na deze eerste opdracht ben ik een level 2 Roamler geworden. Yeah! Ik kan nu uit veel meer opdrachten kiezen. Er is best veel aanbod bij mij in de buurt. Verschillende winkels, verschillende locaties, verschillende producten en verschillende verdiensten. Omdat ik toch die middag boodschappen moet doen bij de Albert Heijn, besluit ik daar een babymelk-opdracht te kiezen. Samen met mijn zoon ga ik aan de slag.

Hij vindt het prachtig wanneer ik meters schappen en pakken babymelk tel. Ik maak foto’s van het schap en kijk of bepaalde babymelk aanwezig is, en zo ja hoeveel dan. Super waardevolle informatie voor de producent, natuurlijk. En voor ons leuk om te doen. Mijn zoon beloof ik de verdienste van de opdracht. Ik stuur de opdracht in en we doen daarna onze eigen boodschappen. De opdracht wordt binnen 20 minuten goedgekeurd. En ja, hoor. Weer een digitaal schouderklopje. Goed gedaan.

Met deze opdracht heb ik € 4,- verdiend. Eigenlijk mijn zoon dus. De dag erna doe ik nog een opdracht in de Kruidvat. Ik was er namelijk toch. En met die opdracht verdiende ik € 2,50. Al met al heb ik er verschrikkelijk veel lol in. En het levert ook nog wat extra’s op. Ik zou je niet adviseren om je baan ervoor op te zeggen, maar het kan best een leuk extraatje in de maand opleveren.

Via de Roamler app bepaal je zelf wanneer je wordt uitbetaald. Ik laat mijn potje nog even staan. Binnenkort is mijn vriend jarig, dus daar heb ik een mooi, geheim spaarpotje voor. Het feit dat ik zelf kan besluiten of ik een opdracht wil doen en wanneer ik me wil laten uitbetalen, vind ik wel zo fijn. Niets moet. Want hey, er moet al genoeg in het leven. Hoe meer ervaring je opdoet met opdrachten hoe hoger je Roamler-level wordt. Uiteindelijk kun je daardoor ook meer praktische en gevorderde opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld een display opbouwen bij een supermarkt bij jou in de buurt. Daar krijg je dan ook wat meer geld voor. Dat betaalt gerust €25. Nog even door ‘Roamleren’ dus.

Wil jij ook een Roamler worden? Dat kan. Speciaal voor de lezers van PorteRenee heeft Roamler een invite code gemaakt. Met deze code kun jij je aanmelden en ook opdrachten uitvoeren. Met de code PorteRenee kun jij ook direct aan de slag als Roamler. Download de app, meld je aan en ga aan de slag. Hier vind je Roamler voor de iphone. Misschien kom ik je nog eens tegen bij het thee-schap.

Dit artikel is een samenwerking met Roamler. Het artikel is voor 100% PorteRenee

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop