Met deze 5 tips krijg je altijd hoge korting bij de drogist

Wij zijn gek op voordeel en kopen graag met hoge korting bij de drogist. Hoe je ook voordeel krijgt buiten acties om? Ik deel 5 tips om altijd met korting te winkelen.

Door Minke

Er zijn elke week tientallen aanbiedingen bij alle winkels. Vooral de drogisterijen weten goed te stunten met hun voorraden. Tweede product halve prijs, of tweede product gratis, zijn daarom geen stuntprijzen meer. Hoe je dan wél de allerbeste prijs betaalt en altijd hoge korting krijgt bij de drogist? Ik help je een handje met deze vijf tips.

Ken de prijzen van je favoriete producten

Het begint met goede kennis. Dus weet wat de kosten zijn van je favoriete producten. Normale prijs, aanbiedingsprijs en de allerlaagste prijs. Dit hoef je natuurlijk niet uit je hoofd te weten, maar schrijf het ergens op. In een boekje, in een app, in een Excel-bestand of op je koelkast. Het maakt me niet uit waar, als je het maar ergens kan terugvinden.

Ga voor hogere korting

De algemene regel voor producten die je bij de drogist koopt: hoe hoger de korting, hoe beter. Dat komt vooral omdat de meeste items bij een drogisterij vaak al goed geprijsd zijn. Mijn motto is niet voor niks dat je producten op de juiste plek moet kopen. Etenswaar koop je in de supermarkt voor de beste prijs, artikelen als tandpasta en zonnebrandcrèmes vind je bij de drogist voor de beste prijs. En die beste prijs krijg je in dit geval vaak door de hoogste korting. Maar verlies niet uit het oog dat je altijd op je hoede moet zijn en moet blijven rekenen of een deal wel echt goed is. Wat ja, je wilt altijd een hoge korting bij de drogist.

Korting combineren

De meest frustrerende disclaimer bij een aanbieding is dat deze niet gecombineerd kan worden met andere acties. Helaas is dit in Nederland wel (bijna) altijd het geval. Als je dus mogelijkheid hebt om optimaal actie op actie te gebruiken is dat hét moment om dat te doen. Meestal gaat het dan om acties waarbij je een gratis item krijgt bij aankoop van een bepaalde producten. Als je op zo’n actie ook nog 1+1 gratis krijgt kan dat veel voordeel opleveren. Of wat denk je van korting op voordeelverpakkingen? Over het algemeen zijn voordeelverpakkingen niet voordelig, maar met wat (extra) korting kunnen ze ineens heel goedkoop zijn.  

Weet waar je moet shoppen voor korting

Hoe je altijd die hoge korting bij de drogist scoort? Niet elke winkel heeft even goede aanbiedingen. Bij de budgetdrogisterijen zul je veel vaker goede deals vinden dan bij meer luxe drogisterijen. Ook ben ik van mening dat je voor deze productgroep het beste online kunt shoppen. Het heeft verschillende voordelen. Bijvoorbeeld dat je rustig kunt uitzoeken welke items allemaal deelnemen. Gaat de korting er niet af in je winkelmandje? Dan weet je meteen dat deze niet werkt. In de winkel is dit helaas niet altijd duidelijk. Nog een reden die ik erg prettig vind: er is minder kans dat een product is geopend om te ruiken. Daardoor blijft het langer houdbaar. Verder zijn ook speciale drogisterij-outlets een goede plek om goedkope producten te scoren. Die zitten onder verschillende namen door heel Nederland. Je moet alleen even weten waar ze zitten. En ook in Duitsland kun je (zonder aanbiedingen) hoge korting bij de drogist krijgen, maar dit is vooral voordelig als je niet al te ver hoeft te reizen natuurlijk. 

Koop als het in de aanbieding is, niet als je het nodig hebt

Als er één reden is waarom je teveel voor je drogisterijproducten betaalt, is omdat je pas nadenkt om iets te kopen als het (bijna) op is. Door je favoriete drogisterijartikelen te kopen als ze in de aanbieding zijn, in plaats van als ze op zijn, betaal je de beste prijs. Het beste moment om bepaalde producten te kopen, zul je wel af moeten wachten. Zo is het voor zonnebrandcrème slim om dit zo vroeg mogelijk in het seizoen te kopen, denk aan maart of april. Voor bepaalde verzorgingsproducten is Black Friday juist weer een perfect moment. 

En dan is het cirkeltje rond. Want je kunt alleen bepalen wanneer iets zijn beste prijs heeft als je weet wat de normale prijs en de meest voorkomende aanbiedingsprijs is. Ik hoop dat je met deze vijf tips altijd die hoge korting krijg bij de drogist.

Lees hier meer tips van Minke

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’