Bonnetje: “Binnen een half uur heb ik alle weekboodschappen gedaan”

Boodschappen doen zit helemaal in het systeem van Lianne (24). Elke zondag een maaltijdplanning en elke maandag naar de supermarkt. Natuurlijk ook nog speuren naar acties om de nodige centen te besparen!

Vertel eens hoe bespaar jij slim geld op je boodschappen?
“Ik kies bijna altijd de goedkoopste producten om de kosten laag te houden. Van sommige producten vind ik het A-merk lekkerder, die neem ik dan wel mee. Verder proberen we zo min mogelijk snoep en chips te halen, en eten we minder vlees. Ik check aanbiedingen en maak op basis daarvan de maaltijdplanning. Af en toe gaan we naar Albert Heijn voor een goede actie op bijvoorbeeld wasmiddel, normaal gesproken ga ik naar Boni Supermarkt.”

Hoe doe jij boodschappen?
“Op zondag maak ik samen met mijn vriend een maaltijdplanning en boodschappenlijstje. We kijken eerst wat we in de voorraadkast hebben, wat er in de vriezer ligt en natuurlijk de aanbiedingen. Vaak plannen we voor vijf avonden, omdat we in het weekend bijna nooit thuis eten. Dan schuiven we bij familie of vrienden aan. Deze week eten we toevallig wel zes dagen thuis. We hebben wat over van vorige week en een aantal dingen halen we uit de vriezer. Ik doe altijd op maandagochtend de boodschappen. Ik sta meestal binnen een half uur weer buiten. Mocht er gedurende de week wat op zijn, ga ik nog een keer.”

Wie eet er allemaal mee?
“Mijn vriend en gemiddeld één keer per week eet er wel iemand mee.”

Je hebt een bonnetje geüpload, kun je hier wat over vertellen?
“Deze week hadden we nog veel producten in huis om de avondmaaltijden mee te maken. Het boodschappenbudget was niet op, dus ik heb een aantal dingen dubbel meegenomen voor in de voorraadkast. De meeste producten op het lijstje halen we standaard in huis. Daarnaast waren er een aantal dingen op, zoals plastic zakjes en keukenrol. Mijn vriend wilde graag een sapje die in de aanbieding was, snoep en chips. Dus ik vond dat ik een zak M&M’s mocht.”

Jullie proberen toch zo min mogelijk snoep en chips in huis te halen, vertelde je eerder. Zie ik hier een verleidingsmomentje?
“Haha ja. Mijn vriend wil graag lekkere dingen in huis hebben, zoals koek, snoep en chips. Ik vind dat we hier te veel aan uitgeven. Maar soms is een beetje genieten ook belangrijk, dus we kopen het af en toe. Sinds ik op maandagochtend boodschappen doe, kom ik gelukkig minder snel in de verleiding.”

Hoeveel ben jij wekelijks kwijt aan boodschappen?
“Zo’n € 60.”

Welk gerechten ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Een lasagne, twee keer een AVG’tje en Nasi Goreng. We eten allebei een avond niet thuis, dan warmen we een portie zuurkool uit de vriezer op.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?
“Een vegetarische pasta. Vaak heb je daar alles wel voor in huis. Of een klassieke AVG, lekker makkelijk.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!