Bonnetje: “Ik hield een spreadsheet bij met de beste aanbiedingen”

Ilse (45) deed bij de supermarkt boodschappen voor een week en deelt het bonnetje met ons. “Ik breng ook boodschappen naar de minima-kast voor mensen die het niet breed hebben.”

“Ik doe één keer per week boodschappen. Daar heb ik een budget voor gesteld tussen de €115 en €130 per week. Ik doe daarvan boodschappen voor mijn hele gezin. Dus mijn man en ik plus mijn 18-jarige zoon en 16-jarige dochter.”

Vertel eens hoe jij boodschappen doet?

“Ik begin altijd met het bekijken van de nieuwe aanbiedingen in de app van mijn favoriete supermarkt. Aan de hand daarvan stel ik een weekmenu samen. Ik probeer goede aanbiedingen te combineren met wat ik al in de vriezer en voorraadkast heb liggen. Wanneer ik heb bepaald welke gerechten we gaan eten, weet ik precies welke producten ik nog nodig heb.” 

Neem je een ouderwets boodschappenlijstje mee?

“Nee, ik doe dat allemaal in de app van de winkel. Alle boodschappen zet ik daarin op mijn online boodschappenlijstje. Doordat ik in de winkel mijn telefoon gebruik als scanner, wordt elk product na het scannen doorgestreept op mijn boodschappenlijstje. Ik verwijder het product daarna van het lijstje en zo hou ik alleen nog over wat ik nog moet halen. Dit systeem werkt super. Ik zie in de app ook meteen wat het te betalen bedrag is en of korting wel goed berekend wordt. De app geeft mij veel rust tijdens het boodschappen doen.”


Kun je goed met aanbiedingen omgaan? 


“Meestal wel, maar ik neem bij een aanbieding van 1+1 gratis, nog wel eens een tweede product mee terwijl ik er eigenlijk maar één nodig had. Laatst nog bij zakken aardappels van 3 kilo. Ik doe weken met zo’n zak, dus tegen de tijd dat ik de tweede openmaak, hebben alle aardappels al uitlopers. Zonde. Wat ik tegenwoordig doe bij 1+1 gratis is dat ik het tweede gratis product vaak naar de minima-kast bij mij in de buurt breng. Daar kunnen mensen die het niet breed hebben, eten en drinken uit halen. Zo kan ik er iemand anders blij mee maken. Dit doe ik ook met producten die in mijn voorraadkast blijven staan, omdat ik ze toch niet gebruik.”


Wat is jouw ultieme bespaartip?

“Als er écht goede aanbiedingen zijn, zoals 1+1 gratis of 60% korting of meer, sla ik flink in. Vooral de houdbare producten die ik langer kan bewaren. Ik probeer genoeg in huis te halen tot de volgende keer dat het in de aanbieding is. En weet van de meeste producten inmiddels wel hoe lang dat duurt. Ik heb dat ooit bijgehouden in een spreadsheet, zodat ik er wat inzicht ik kreeg. Die kennis helpt me om te besparen. Bij mijn supermarkt is het ook mogelijk om kortingen te combineren. Bijvoorbeeld 25% bonuskorting én 35% korting vanwege de beperkte houdbaarheid. Dat tikt lekker aan en daar let ik dus op.”

Jij weet waar je het over hebt. Heb je nog een tip?

“Vergelijk de kilo- en literprijzen die op het schap staan met elkaar. Soms lijkt een product goedkoper omdat het meer lijkt vanwege de verpakking. Alleen op inhoud vergelijken geeft je duidelijkheid over wat er nu écht goedkoper is. 

Waardoor laat jij je nog wel verleiden in de winkel? 

“Als ik al mijn boodschappen heb verzameld en er is nog budget, dan wil ik wel eens een chocoladereep meenemen. Zo lekker.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop