“Ik ben te gierig om nieuwe onderbroeken te kopen”

Renée moet écht nieuwe onderbroeken kopen. Toch doet ze dat steeds niet. Hoe kan het dat ze aan sommige dingen zó makkelijk geld uitgeeft en aan andere dingen niet?

Ik ben te gierig om nieuwe onderbroeken te kopen. There, I said it. Al een jaar lang roep ik dat ik toe ben aan nieuwe onderbroeken. Inmiddels is de noodzaak wel heel groot. Zonder te veel prijs te geven: als het wasdag is, ben ik weleens genoodzaakt om een boxer van mijn man te lenen. Ik heb te weinig onderbroeken en de kwaliteit van wat ik nog wel heb is behoorlijk ondermaats. 

Voor de kids wel

De grote vraag: waarom ga ik niet gewoon naar de winkel en koop ik ze? Het is niet dat ik het niet kan betalen. Ik heb er – toen ik weer eens misgreep – eens goed over nagedacht. Voor mijn kinderen koop ik alles wat ze nodig hebben. Te weinig sokken of onderbroeken? Moeders staat al in de Zeeman in het schap te graaien naar nieuwe. Het is altijd direct geregeld. Dat hoort toch bij zorgen voor die kleine mannetjes. Maar voor mezelf lukt dat minder goed.

Voor jezelf zorgen

“Je moet beter voor jezelf zorgen”, zei iemand tegen me toen we een gesprek hadden over het onderbroeken-issue. Ik vroeg me af of dat de crux was. Want een mooie ring voor mezelf kopen, voor veel meer geld dan ik ooit zou uitgeven aan ondergoed, lukte me een paar maanden geleden wel. En daar ben ik nog elke dag blij mee.

De vreugde die ik van het omdoen van de ring krijg, krijg ik niet van het aantrekken van een gloednieuwe onderbroek. Dat is gewoon een onderbroek. Niet iets wat me blij maakt. Elke dag kijk ik naar mijn nieuwe ring en denk ik: te gek. Dat zal ik niet hebben met een nieuwe hipster met tijgerprint. Ik geef mijn geld er dus gewoon niet graag aan uit, omdat het voor mij weinig toegevoegde waarde heeft. Maar ja, sommige dingen heb je gewoon nodig. Zoals ondergoed.

Belofte

Dus: bij deze beloof ik dat ik van mijn volgende salaris naar een nader te bepalen winkel ga en flink wat ondergoed in sla. Ik doe dat voor mezelf en voor mijn man. Het is voor hem ook geen lolletje om samen te wonen met een vrouw die zo gierig is dat ze geen nieuwe onderbroeken koopt. En alle vrouwen die zich hierin herkennen. Hop, naar de winkel jullie. Het is tijd om ook voor jezelf te zorgen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek