Hello Fresh on a budget: zo doen wij dat

Wij ontvangen iedere week een pakket van Hello Fresh. Geweldig vind ik het, maar ook best prijzig. Met onze Hello Fresh hack ontvang je zo’n fijne maaltijdbox zonder dat je er failliet aan gaat.

Mijn favorieten? Een noodlesoep met vis en broccoli, waar zelfs mijn 7-jarige moeilijke eter van genoot. Of die sushi bowl die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Er is een culinaire wereld voor me opengegaan sinds wij Hello Fresh hebben thuis. Ik ontdekte heerlijke dingen als haloumi en hoe je lekkere ovenfrites zelf kunt maken.

Hello Fresh-feestje

Het koken van een Hello Fresh-recept is voor mij een rustmomentje. Mijn kinderen spelen samen of kijken tv. Mijn man en ik koken vaak samen. Hij snijdt alles en ik volg het recept. Het is niet ingewikkeld, je hoeft niet na te denken. Het is voor ons een ideaal moment om even bij te praten.

Ik wilde al langer Hello Fresh proberen, maar vond het best prijzig. Wij begonnen met een box voor 4 personen, vier maaltijden per week. Dat kostte me bijna €70 per week. Per portie dus €4,18 exclusief €4,99 aan bezorgkosten. Dat vond ik te veel geld. Met boodschappen voor ontbijt, lunch en aankopen als thee, koffie, drinken, broodbeleg en fruit, kom je met een gezin van vier zo aan de €120 per week. Dat was veel meer dan ik gewend was uit te geven. Hello Fresh is lekker en de proefboxen die wij ontvingen, vond ik een feestje, maar dit was boven ons budget.

Vul recepten aan

Dus ging ik op zoek naar een alternatief. Onze kinderen vonden wat wij kozen voor in de box, niet altijd even lekker. Een volwassene heeft nu eenmaal een andere smaak dan een kind. Zij hadden liever vissticks dan koolvis of zalm. Ik besloot de bezorging van Hello Fresh terug te schroeven. We bleven vier maaltijden bestellen, nu niet langer voor vier maar voor twee personen. Dat drukte de kosten flink. We gingen terug naar zo’n €41 euro exclusief verzendkosten.

Ook eens HelloFresh proberen? Als je je inschrijft via deze link krijg je 45 euro korting op je eerste drie boxen.

Wanneer ik een boodschappenlijstje maak, pak ik eerst mijn Hello Fresh bestelling erbij. Ik vul de recepten aan waar mogelijk. Een paar aardappeltjes erbij, wat rijst. Dat soort dingen haal ik vaak gewoon uit de voorraadkast. Vis vul ik voor de kinderen bijvoorbeeld aan met vissticks. Een vegaburger van Hello Fresh voor ons en eentje met kaas (hun favoriet) van de Lidl. Ik koop wat extra wraps en bonen bij een mexicaans recept en wat extra courgette en pasta bij dat ene recept met romige pastasaus met garnalen. Eten wij iets wat zij echt niet lekker vinden, dan trek ik wat bolognese saus uit de vriezer voor de kids.

Bewaar de lekkerste recepten

Ik doe in een gemiddelde week nog voor zo’n €65 boodschappen erbij. Dat is aanvulling van het avondeten, maar ook brood, beleg, melk, fruit. Zo kom ik per week keurig uit op zo’n €100 uit. Natuurlijk kan het zonder Hello Fresh goedkoper. Wij hebben financieel de ruimte en vinden het zo wel heel fijn. Ik vind het elke keer een cadeautje wanneer er een doos vol lekkers op de stoep staat. En nog fijner: veel minder nadenken over wat we moeten gaan eten.

LEES OOK: Is een maaltijdbox echt zo duur?

Nog een laatste tip: bewaar recepten van gerechten die je écht heel lekker vond. Zeker recepten die niet al te veel bijzondere en dure ingrediënten bevatten, zijn perfect om je week mee aan te vullen. Zo hebben wij vier dagen per week dus Hello Fresh en maken we ook nog eens twee dagen oude recepten. Gewoon met ingrediënten van de budgetsupermarkt. Het is iets minder makkelijk want niet helemaal afgewogen. Maar het maakt meestal net zo lekker.

Echt geen geld voor een luxe als een maaltijdbox? Laat je dan vooral inspireren door de gerechten op hun websites en doe gewoon zelf de boodschappen!

Ook eens HelloFresh proberen? Als je je inschrijft via deze link krijg je 45 euro korting op je eerste drie boxen.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!