Handig: 5 apps die helpen besparen op boodschappen

Vergroeid met je telefoon? Doe er je voordeel mee. Want als het gaat om besparen is je telefoon onmisbaar. Ga net als ik voor handige apps om te besparen om boodschappen. Ik deel mijn top-5.

Door Minke

Scoupy 

Wie wil er nu niet gratis boodschappen doen? Met de cashback-app Scoupy kan het af en toe, in elk geval een soort van. In deze app krijg je (persoonlijke) aanbiedingen, waarbij je van een klein deel tot je gehele aankoopbedrag kunt terugkrijgen. Dit doe je door eerst het product te kopen (je kunt met de app de streepjescode scannen om te checken of je het juiste product hebt). Na het afrekenen maak je een foto van je kassabon die je inlevert/uploadt. Binnen twee of drie werkdagen word het bedrag teruggestort op je rekening. Er zitten goede acties bij. De allerleukste is wanneer je het hele aankoopbedrag terugkrijgt. Overigens kun je vaak cashbacks vinden via websites van bedrijven zelf en tegenwoordig ook via Tikki€.

Too Good To Go 

Geld besparen én voedselverspilling tegengaan doe je met de Too Good To Go-app. Met deze app kun je Magic Boxen kopen bij aangesloten bedrijven, die met levensmiddelen werken. Je begrijpt: eind van de dag wordt en veel voedsel weggegooid door bijvoorbeeld supermarkten, speciaalzaken en restaurants. Je reserveert een box op het moment dat het bedrijf ze online zet en kunt het dan meestal de volgende dag in een tijdsbestek van één tot een paar uur ophalen. Mijn favorieten zijn Lidl (voor groente en fruit) en Hema (van verse producten tot snoep en koek). Er is ook nog een tweede app met dezelfde insteek, alleen met minder deelnemers: NoFoodWasted. 

Folder-apps 

Het is heel gezellig om in het weekend reclamefolders door te bladeren. Toch hebben digitale folders mijn voorkeur. In zo’n folderpakket zitten vaak veel folders die ik niet bekijk, zonde van het papier en de inkt. Dus kijk ik graag in de app. Bovendien ook handig als ik in de winkel ben en de actie even wil checken. Want: hoe zat het ook alweer? Er zijn ook apps waar je op acties kunt zoeken en ze ook kunt opslaan. Zo kun je de deals in de gaten houden. Iedereen heeft zijn voorkeuren, dus ik raad je aan om er gewoon eens een paar te proberen en de apps te behouden die jou het beste bevallen.

LEES OOK: Zo bespaar je met een basisgerechtenlijst op boodschappen

Supermarkt-apps 

Los van de folders die ik vooral gebruik om de aanbiedingen te zoeken, maak ik ook veel gebruik van de apps van supermarkten zelf. Niet alle supermarkten hebben goede apps, maar Albert Heijn, Lidl plus en Jumbo extra’s zijn voor mij in elk geval fijn voor extra besparingen. Speciale kortingen die alleen voor app-gebruikers tellen of zelfs persoonlijk op mij zijn afgestemd. Digitaal koopzegels sparen. Punten sparen. Het helpt allemaal om nog meer te besparen. 

Stocard 

Vroeger zat mijn portemonnee bomvol met allerlei pasjes. Niet alleen van elke supermarkt waar ik ooit was geweest, maar ook van elk tankstation waar ik ooit kwam, alle bouwmarkten, drogisterijen enzovoort. Nu staat het allemaal in de Stocard-app. Superhandig is dat ik de app ook met mijn vriend kan delen, dus we sparen samen voor alle spaarpunten. Kan ik altijd vragen of hij voor een bepaalde actie wil gaan. En , ook fijn, we hebben geen portemonnee vol met pasjes meer. En dat betekent; meer ruimte voor geld! 

Los hiervan gebruik ik ook simpele apps om te besparen. Wat dacht je van de rekenmachine, om kortingen uit te rekenen? En de Spreadsheet-app om mijn uitgaven bij te houden? Mijn telefoon is voor mij dus zeker onmisbaar als het aankomt op besparen. 

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!