Goedkopere me-time: zo doe je dat

Me-time. Een beetje een modewoord misschien, maar tijd voor onszelf hebben we gewoon écht nodig. Dat hoeft heus geen geld te kosten. Esmée geeft je 4 ideeën voor me-time on a budget.

Me-time kan een dure hobby zijn. Maar je hoeft niet per se een bezoek te brengen aan de Zwaluwhoeve met een massage en een luxe lunch om te me-timen. Dit kan natuurlijk wel, maar als je dit elke maand doet mag je hier wel een aparte spaarpot voor neerzetten. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker in bad gaan liggen met een glas wijn erbij. Me-time is uiteindelijk gewoon tijd die je vrijhoudt om tot rust te komen. Om even tot jezelf te komen. Een gepland oplaadmomentje dus en dat hoeft heus niet zoveel geld te kosten, bijvoorbeeld op deze 4 manieren.

1. Wees actief

Ga bijvoorbeeld naar het strand of het bos en maak een wandeling. Lekker alleen. Vooral als het zonnetje schijnt buiten kan je hier enorm van opknappen. Ik zet altijd lekker mijn koptelefoon op en kies op Spotify een fijne playlist, zoals deze van PorteRenee’s Kasper. Bewegen en buiten zijn is een geweldige combinatie waardoor je je echt fris voelt.

2. Bak een lekkere taart

Of muffins, brownies of iets anders lekkers om mee te ‘cheaten’. Door je focus te leggen op het bakproces, kun je de wereld om je heen lekker even vergeten. Ook hierbij kun je een lekkere playlist aanzetten. Het grootste voordeel van iets lekkers maken in de keuken: je kunt een groot stuk voor jezelf afsnijden zonder dat iemand er een wenkbrauw over optrekt.

me-time

3. Maak een spa in huis

Denk eens aan alle dure behandelingen die je zou kiezen in een spa. Bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, manicure en pedicure en een lekkere lichaamsscrub. Dit kun je allemaal prima zelf doen. Ga lekker in bad of onder de douche en scrub je hele lichaam. Lekker insmeren met een bodycrème erna. Geef jezelf een manicure én een pedicure en terwijl dit droogt ga je lekker op bed liggen met een tijdschrift. Het kost je misschien 15 euro bij de drogist, maar met de producten die je koopt, kun je nog 20 van dit soort me-time momentjes hebben.

4. Lees een boek

Zet een kop thee of koffie (of glas wijn, wat jij wilt) en pak er een lekker boek bij. Ik heb sinds kort een digitaal abonnement bij de bibliotheek. Zo kan ik met mijn e-reader boeken downloaden van de site van de bibliotheek. Dit kost zo’n veertig euro per jaar en ik kan onbeperkt boeken lezen. Als je 20 boeken per jaar leest, bespaart me dit zo’n € 360,-. Ik weet hoe verleidelijk het is om een schermpje erbij te pakken, als je even tijd voor jezelf hebt. Maar lees een boek en voel het verschil eens. Je verliest jezelf helemaal in het verhaal en je ogen en brein hoeven even niet om te gaan met al die prikkels. Het brengt zoveel meer rust.

En als je het echt goed wilt doen, plan je een hele dag in en doe je al deze dingen. Lekker in bad nadat je je stappen hebt gezet in het bos, daarna in je badjas met je verzorgde huid en nagels op de bank met een boek een stuk van je zelfgebakken taart. Klinkt goed toch, en kost je bijna niets. Geniet van je goedkope me-time!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop