Rijk worden door te luisteren. Hoe dan?

Podcasts zijn booming. Over elk onderwerp is wel iets te vinden. En wij zijn natuurlijk fan van praten over geld. Dit zijn onze personal finance luistertips.

Over geld praten kan leuk zijn. Zeker wanneer iemand er open en eerlijk over is. Hoe doet een ander het? Wat waren hun valkuilen en successen? Wij hebben zelf super veel geleerd door alleen maar te luisteren. En dat gunnen we jou ook.

Van huiverig naar een eigen podcast

Ik was nooit zo’n fan van het gegeven podcast. Oortjes kwijt, geen geduld. Toch bleef Kasper – zelf helemaal verslaafd – aandringen: “Probeer het nu eens”. En hij downloadde een berg podcasts over ons favoriete onderwerp: personal finance. Enigszins huiverig werd de eerste aflevering opgezet. En wat denk je? Binnen een mum ook verslaafd.

Mijn podcast-avontuur begon in Amerika. Of ja, niet letterlijk ín Amerika, maar met Amerikaanse bloggers. Daar is praten over geld al veel meer geaccepteerd. Zeker een tijdje terug. Mensen zijn meer open. Over hun successen, maar ook over hun mislukkingen. Te riskante beleggingen, te laat begonnen met sparen. Iets opgebouwd en alles weer kwijtgeraakt. Dat soort dingen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. En hebben we gewoon onze eigen PorteRenee Podcast! Zo zie je maar. Ook als je denkt: dat is niks voor mij. Kan het toch juist helemaal iets voor jou zijn. Probeer het maar eens.

Lees ook: Als je iets kijkt vanavond, laat het dan dit zijn

Leren tijdens de dagelijkse klusjes

Podcasts luisteren kan overal. Toen ik mijn eerste aflevering luisterde, had ik me op de bank geïnstalleerd. Ik zat er helemaal klaar voor. Maar al snel luisterde ik op elk moment dat ‘t kon. Op de fiets, in de auto. Ik rijd zelfs wel eens een extra rondje voordat ik mijn kinderen ophaal, om even een stukje af te kunnen luisteren.

Van luisteren naar finance podcasts leer je een hoop. En gewoon vanuit je eigen huis, auto of sportschool. Tijdens een wandelingetje. Of onder het boenen van je huis. Het is een laagdrempelige manier om te leren. Misschien ben je het niet altijd eens met wat ze zeggen. Maar het zet je wél altijd aan het denken.

Lees ook: Miljonair worden? Dit is de enige manier die écht werkt

Luister met ons mee

De Amerikaanse blogs die ik las stonden overal en nergens. Plus ik had moeite om alles bij te houden. Daar kwam al snel een oplossing voor: Optimal Finance Daily. Dit is een podcast waarin ze de beste personal finance blogs samenvatten in afleveringen van ongeveer 10 minuten. Natuurlijk, met toestemming van deze blogs. Een voice-over spreekt ’t in en de podcasts worden gratis en voor niets online gezet. Elke dag krijg je zo een paar tips en trucs om beter om te gaan met je geld in lekkere behapbare audiofragmenten.

Welke kies jij?

Tegenwoordig schieten de podcasts als paddenstoelen uit de grond. Ook in Nederland. Wij luisteren graag naar Amerikaanse podcasts, maar die zijn niet altijd toepasbaar. Want het financiële systeem is daar anders. Bij ons gaat het dus vooral om de motivatie.

Luister je liever in ’t Nederlands? Dan is er genoeg keus. Steeds meer mensen babbelen graag over geld. Waar jij van kunt leren. Zo heeft het Financieel Dagblad een eigen podcast, waar ze wat dieper ingaan op een bepaald onderwerp. Heeft de Goed met Geld podcasts het over allerlei geldzaken, op een luchtige manier. En praat BNR je bij over het laatste nieuws.

Het is nooit te laat om te leren. Ook als je denkt dat het geen zin meer heeft. Luister je mee? Misschien raak je wel net zo verslaafd als wij. En onze beste tip? Dat is uiteraard de PorteRenee Podcasts. Hoe kan het ook anders 😉

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!