geld inspiratie

Deze video verandert hoe je naar geld kijkt

Deze video opende mijn ogen jaren geleden. Kijk ‘m ook en ga zien hoeveel je kunt bereiken met je geld.

Heb je 25 minuutjes? Vanavond of ergens in het weekend? Kijk dan deze video van een Amerikaanse financieel goeroe (al noemt hij zichzelf liever niet zo) Hij legt uit hoe je binnen 10 jaar met pensioen kan. Al zou ik gewoon lekker door blijven werken als jou was, gewoon omdat dat leuk is.

Ik ben een personal finance-nerd. Ik lees er boeken en artikelen over, check websites en struin Youtube af. Ik heb al heel wat video’s gezien met titels zoals: Get Rich Fast. Spoiler alert: die video’s vallen altijd tegen. De helft van deze wijze meneren en mevrouwen zegt dat je vanzelf rijk wordt als je het maar visualiseert. Nou, als ik mijn ogen dicht doe en weer open, liggen de rekeningen nog steeds voor me op tafel. Nee, dat is niks voor mij.

Er is één man, ik noemde hem al eens eerder, die anders is. Mr. Money Mustache. Een Canadees die samen met zijn vrouw besloot om keihard te sparen voor een vervroegd pensioen. Waar al hun vrienden alleen maar geld uitgaven, spaarden zij een potje bij elkaar waar ze de rest van hun leven van konden leven. Dat potje was vol net voor zijn 31e verjaardag en dus begon daar zijn pensioen. Niet dat hij nooit meer werkte, maar het hoefde niet meer voor het geld. Dat is nou luxe. Die luxe kon hij bereiken door zoveel andere materiële luxe aan zich voorbij te laten gaan.

Wil je weten hoe hij dat deed? Check dan deze video.

Hij legt het superhelder en vermakelijk uit. Want ja, over geld praten kan zelfs grappig zijn. Al zegt hij terecht: eigenlijk gaat het niet om personal finance, maar om vrijheid. Ik hoop dat het jullie net zo inspireert als het mij deed. Oh, en het grafiekje waar hij naar verwijst, vind je trouwens hier. Als je iets minder die hard je leven om wilt gooien voor dat vroege pensioen of die financiele onafhankelijkheid – wat ik me best voor kan stellen – lees je hier precies af hoe lang het duurt voor je daar ben

Meer van dit soort verhalen lezen? Like ons op Facebook!