Extra geld verdienen in je vrije tijd: zo doe je dat

Op je vrije middag wat extra geld verdienen? Appeltje-eitje. Hoe? Ik deel 6 manieren om dat voor elkaar te krijgen.

Door Renée

Op mijn vrije middag languit op de bank en Netflixen? Ik hou ervan. Af en toe niks doen is geweldig. En nodig ook. Maar ik word minstens zo blij van een middagje hosselen en wat extra centen verdienen. Het liefst door iets te doen wat ik nog leuk vind ook. Zo kun je naast je vaste salaris extra inkomsten genereren. Op de volgende zes manieren kun je met een glimlach wat bijverdienen. Maar denk vooral ook verder. Welke bijverdiensten passen bij jouw leven of talenten?

Doe mee aan (betaalde) enquêtes

Geld verdienen of sparen voor cadeaubonnen door je mening te geven. Klinkt goed. Er zijn verschillende sites waar je je kunt aanmelden om deel te nemen aan enquêtes of online marktonderzoeken. Bij GfK panel bijvoorbeeld krijg je voor elke enquête die je invult punten. Hoeveel is afhankelijk van het onderzoek. Als je 2000 punten hebt gespaard krijg je een cadeaubon van een tientje die je bij verschillende winkels kunt inleveren. Bij OpinieLand en PanelClix kan je ook punten inwisselen voor geld. Er zijn veel verschillende betaalde enquêtesites. Google vooral eens. 

Oude spullen op Marktplaats

Een paar uur niks te doen? Doe een Marie Kondootje. Loop een rondje door je huis, inclusief schuur. Sla niks over en kijk goed naar de spullen die je niet meer gebruikt. Heb je er nog plezier van? Zo niet, weg ermee! Als jij het niet (meer) gebruikt, maak er dan een ander blij mee. Van een vaas tot een kinderstoel en van een stapel Donald Duckjes tot die broek die je eigenlijk nooit meer draagt. Maak een foto en drop ‘m op Marktplaats, Vinted of Marketplace van Facebook.  

Moestuinverkoop

Heb jij een moestuin en heb je een goede oogst? Heb je veel kippen die eieren leggen? Of een appelboom die maar appels blijft geven? Verkoop het overschot aan radijsjes, kroppen sla en appels. In het gebied waar ik woon staan veel kraampjes langs de weg waar ik voor een appel en een ei (leuke woordspeling) de lekkerste dingen kan halen. Meestal is het kraampje onbemand en stop ik het geld in een geldkistje, of de honesty box zoals de Engelsen dat zo mooi noemen. Kies je voor deze manier? Dan moet je natuurlijk wel wat vertrouwen in de mensen hebben. Wil je zeker weten dat je geld krijgt? Plaats dan een bericht op Facebook of breng briefjes rond in de buurt. 

Ga voor cash back-acties

Gratis boodschappen halen met geld-terug-acties. Vaak gaat het om nieuwe producten (de fabrikant hoopt natuurlijk dat jij de volgende keer de volle mep voor het product betaalt). De meest bekende cashback-app is Scoupy. Je koopt een product uit de lijst, maakt een foto van de kassabon en stuurt hem via de app in. Na paar dagen staat het geld op je rekening. Er staan overigens niet alleen gratis producten in de app, maar ook producten met korting. Deze koop je natuurlijk alleen maar als je ze nodig hebt en als de korting écht heel goed is. Vaak kun je die kortingen namelijk ook elders scoren en hoef je dus niet je kassabon in te sturen. 

Strijk erop los

Geloof het of niet: er zijn mensen die zen worden van strijken. Jij ook? Begin dan vooral een strijkservice. Een keer per week kunnen mensen hun gewassen strijkgoed bij je afleveren. Een overhemd strijken levert je zo €1,95 op. Zet je strijkplank op, start een serietje op Netflix en strijken maar. Zo’n dienst kun je natuurlijk ook opzetten voor andere dingen. Denk aan het repareren van spullen, als je daar goed in bent. Een tuin bijhouden. Of kook niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Voor diensten die men niet leuk vindt, wordt flink betaald. Doe er je voordeel mee.

Verkoop je creaties via Etsy

Ben je een creabea? Haak je plaids, maak je stapels kerstkaarten of ben je goed met de naaimachine en maak je in een paar minuten de leukste mondkapjes? Verkoop ze dan via Etsy. Etsy is een wereldwijd creatief platform waar jij je zelfgemaakte spullen kunt verkopen. Katsjing!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop