7 x hier schraap je nog wat geld vandaan voor de feestdagen

December is altijd een dure maand. Gelukkig zijn er manieren om nog wat extra geld tevoorschijn te toveren voor de feestdagen. Renée geeft je 7 tips.

1. Verkoop spullen op Marktplaats

Onderschat de kracht van Marktplaats nooit. Jij kunt misschien op iets uitgekeken zijn, voor een ander kan het heel waardevol zijn. Zo verkocht mijn vriend laatst zijn oude Hot Wheels speelauto’s van vroeger. Ik had ze allang in de vuilnisbak gegooid, maar hij ving er nog € 30 voor. Je kunt het altijd proberen, toch? Dus mest de zolder uit en verkoop je oude spullen en de dingen die je niet meer gebruikt. Het levert waarschijnlijk genoeg geld op voor een extra cadeautje. En het ruimt ook nog eens lekker op.

2. Zoek je abonnementen uit

Je hebt vast wel eens een abonnement genomen op een tijdschrift of service, omdat je er een mooi cadeau bijkreeg. Leuk zo’n deal, maar ondertussen lopen die abonnementen gewoon door. Gebruik je ze nog wel? Denk hier eens over na. Hoe vaak gebruik je je Netflix, Spotify of je extra Ziggo abonnement met 300 tv-zenders? Wees kritisch en zeg alles op wat je minder dan drie tot vijf keer per maand gebruikt. De meeste van dit soort abonnementen zijn tegenwoordig per maand opzegbaar. Dus de besparing laat niet lang op zich wachten.

3. Help met cadeaus inpakken

In de tijd dat ik bij de parfumerie werkte, hadden we standaard op feestdagen extra inpak-krachten. Zij hielpen verder niet in de winkel of aan de kassa, maar waren er puur om alle cadeaus in te pakken. Hier kregen zij dan aan het eind van de dag een vergoeding voor. Daarmee verdien je makkelijk een extra zakcentje. Nog een voordeel, je wordt een kei in snel en prachtig inpakken! Komt voor je eigen cadeaus vast ook van pas.

4. Pimp je kerstoutfit van vorig jaar

Je kunt ook geld ‘verdienen’ door het gewoon niet aan iets nieuws uit te geven. Houd het lekker in je zak. Die kerstoutfit van vorig jaar kan echt nog wel een keertje, waarschijnlijk heb je hem ook pas één keer aangehad. Met wat nieuwe accessoires pimp je dat jurkje gewoon weer op. Dat is trouwens helemaal 2022: waarin duurzaamheid alleen maar populairder wordt.

LEES OOK: Bepaal de waarde van een huwelijkscadeau

5. Kerstdiner thuis? Iedereen maakt een gang

Ben jij altijd degene bij wie het kerstdiner plaatsvindt? Dat kan een flinke uitgave zijn. Mijn moeder maakte altijd het hele kerstdiner op Kerstavond en dat kostte een hoop tijd en geld. Vorig jaar heeft mijn zus het dessert gemaakt, ik het voorgerecht, mijn tante nog wat amuses en mijn opa bracht de champagne mee. Mijn moeder had het hoofdgerecht verzorgd, maar doordat iedereen zich ingezet had scheelde het haar een hoop moeite en geld.

6. Koop cadeaus bij de kringloop

Willen je kids een gaaf spel of wil je lief nieuwe wijnglazen? Neem eens een kijkje bij de kringloop voor dit soort cadeautjes. Je kunt hier vaak echt nog mooie cadeaus vinden voor een paar euro. Zorg wel dat het kinderspel compleet is en dat je een set kunt vinden van de wijnglazen. Gewoon even openmaken in de winkel en checken. Anders heeft diegene er natuurlijk niet zoveel aan. Check meteen even of ze hier leuke accessoires voor je kerstoutfit hebben, van tip 4. Geen kringloopwinkel in de buurt? Vergeet dan Marktplaats en Vinted niet.

En oh ja:

De feestdagen zijn geweldig, maar gaan om gezelligheid en samenzijn. Niet om wie er het meeste geld aan uitgeeft. Ik denk dat de mensen om je heen, die van je houden, ook niet willen dat jij in januari op een houtje moet bijten, omdat al je geld in het kerstdiner is gaan zitten, toch? Veel plezier!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop