Zo vier je een geweldige budgetproof Valentijnsdag

Het is weer bijna 14 februari en dus Valentijnsdag. We geven de meest romantische budgettips voor Valentijnsdag en natuurlijk ook nog allemaal geschikt voor in deze corona tijden.

Alles wat ik ooit deed op en rondom Valentijnsdag is al jaren ingewikkeld. Je hebt er tegenwoordig codes voor nodig, je moet een tijdslot bespreken en sommige dingen kunnen nog altijd niet, zoals samen een dansje gaan wagen. Maar we houden het positief en de liefde kan ook nu gewoon gevierd worden.

Natuurlijk helpen we je op weg naar een paar Valentijnsideeën die wél mogen in deze tijd en die ook nog eens lief zijn voor je portemonnee.

Geef een fotoboek

Ik kreeg ooit een fotoboek voor mijn verjaardag en vond dat het leukste en liefste cadeau ooit. Het zegt dat je partner er echt over na heeft gedacht en moeite heeft gedaan. Een geweldig cadeau. Speur bij het laten afdrukken van een fotoboek altijd even naar kortingscodes. Je kunt zeker rond feestdagen altijd wel ergens een goede deal scoren. Wil je echt budget gaan? Dan koop je online een leeg fotoboek (check ook Marktplaats!) en plak je dat old-school zelf in.

Maak een mixtape

Ik heb die van mijn vriendje, nu man, nog altijd op mijn computer staan. Het is dan wel niet zo’n ouderwetse mixage die echt op een bandje staat, maar een digitale. Helemaal gemonteerd met tussentekstje door hem zelf ingesproken. In de trant van: ‘Dit liedje was het eerste liedje waar we op dansten. Ik weet nog dat je die rode jurk droeg en je haar in een staart had.’ Of zoiets. Nu is mijn man ook jarenlang radiomaker geweest en draait hij daar zijn hand dus niet voor om. Wij hebben nog zo’n oude cassetterecorder staan, maar ook met een microfoon en een gratis audiobewerkingsprogramma kom je een heel end. Dit is gegarandeerd een cadeau dat je lief nooit meer vergeet. Te veel werk of ben je niet zo technisch? Maak dan een playlist voor je partner aan. Noem ‘m Valentijnsdag en draai alle favoriete nummers terwijl jullie samen een flesje wijn opentrekken.

Maak een Valentijnskaartspel

Je neemt een gewoon kaartspel, wit papier, een schaar en wat stiften en maak van dat kaartspel een Valentijnseditie. Bijvoorbeeld met 52 redenen dat je haar of hem geweldig vindt of met 52 herinneringen die jullie samen maakten. Of misschien met 52 vragen die je samen op Valentijnsdag eens met elkaar wil bespreken. Je kunt het natuurlijk ook iets spannender maken. Met 52 manieren om… of plekken om.. Daar ben je wel een tijdje zoet mee.

Breng aardbeien in chocolade gedoopt, op bed

Misschien wel de meest romantische snack? Verse aardbeien, met de onderkant in chocolade gedoopt. Natuurlijk doop je ze in zijn of haar favoriete chocoladesmaak. Dat is scoren bij je lief, voor nog geen €10.

Maak een mand met lievelingsdingen

En spreek af om daar een dag of avond aan te besteden. Het lekkerste snoep, de leukste film, het grappigste spelletje, de fijnste wijn, de beste muziek, en ga zo maar door. Zo kun je de ander laten zien en voelen dat je hem of haar goed kent en heus wel luistert wanneer hij of zij misschien denkt van niet.

Gebruik je hart

En dan bedoel ik niet dat hart dat voor hem of haar klopt in je borst, maar iets in de vorm van een hartje. Een pannenkoek wordt toch veel meer Valentijn, wanneer ‘ie in de vorm van een hartje is. Dat geldt eigenlijk voor alles. Dus bak er vooral op los!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!