“Durf ik dit jaar mijn jacuzzi nog wel aan te zetten?”

Renée kocht een opblaas jacuzzi. Het maakte vorig jaar hun zomer, maar dit jaar durft ze het ding amper aan te slingeren: “Ik ben bang dat het wel heel duur bubbelen wordt.”

Vorig jaar tikte ik voor een fijn prijsje een opblaas jacuzzi op de kop. Iemand had er één in de garage liggen. Eén keer gebruikt en daarna nooit meer naar omgekeken. Ik mocht ‘m voor weinig overnemen, zonder garantie. De verkoper wist niet of hij het nog deed. Ik nam de gok. Het bad was nog in perfecte staat, maar de paal die moest zorgen voor warmte en bubbels deed het niet meer. Handige Harry die ik ben, vond een tweedehands exemplaar op Marktplaats, die ons bubbelstation weer compleet maakte.

Als een koningin in de jacuzzi

Er is in de volledige zomervakantie niet één dag voorbij gegaan waarop er niet gebubbeld is. Door onze kinderen, samen met vriendjes uit de buurt, maar ook zeker door de volwassenen. Wanneer het ‘s avonds stil was, doken wij nog even samen in de jacuzzi. Heerlijk. Hapje en drankje erbij en de experience was compleet. Ik voelde me de koningin te rijk.

Bye, lage prijzen

Aan het einde van de zomer borgen we de hele boel netjes op in de schuur. Met het voornemen er volgend jaar weer net zo van te gaan genieten. In die tussentijd is er een hoop gebeurd. De elektraprijzen zijn door het dak gegaan. Op 30 juni loopt ons energiecontract af en dan knallen de prijzen aardig omhoog. Gelukkig hebben we inmiddels 14 zonnepanelen op het dak liggen, wat helpt om de prijzen te drukken. Het gaat me niet alleen om de kosten. In tijden van energietekort is de hele zomer lekker bubbelen misschien een beetje veel van het goede.

Geen vies vliegtuig

Aan de andere kant: wij gaan niet op vakantie deze zomer. We nemen geen vervuilend vliegtuig of kruisen niet heel Europa door met onze benzineauto. Ik ken genoeg mensen die in de huidige situatie niet eens hun verwarming naar beneden hebben gezet en gewoon de hele winter het huis op 23 graden hebben gestookt. Natuurlijk, ik kan alles recht praten wat krom is. En mezelf vergelijken met anderen slaat ook nergens op. Ik ben er gewoon nog niet helemaal uit. 

Een stapje terug

Het is wel wrang dat we in Nederland opeens over dit soort dingen moeten nadenken. De tijden waarin voor veel mensen alles gewoon kon in ons welvarende land, zijn echt voorbij. De aarde en de politieke en economische situatie op die aarde, dwingen ons een stapje terug te doen. Ik ga er nog eens over nadenken. Misschien zet ik het zwembad op, maar verwarmen we minder of zitten die bubbels er even niet in. Er valt vast een gulden middenweg te vinden, die ons alsnog een geweldige zomer oplevert.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!