Dit is er goedkoop in iedere maand van het jaar

De uitverkoop is ieder jaar ongeveer op hetzelfde moment. Dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat sommige producten in bepaalde maanden altijd goedkoper zijn? Iedere maand heeft zijn eigen aanbiedingen en ik zet ze voor je op een rijtje.

Wij kochten onze caravan net na de zomer. Een topmoment. Want ze waren volop in de uitverkoop. We onderhandelden er ook nog bij dat het ding bij de verkoper mocht blijven staan tot het voorjaar. Soms is het aantrekkelijk om sommige dingen te kopen op een moment waarop anderen er niet op zitten te wachten. Zoals bijvoorbeeld met onze caravan. Maar het kan ook lonen om juist op de momenten dat iedereen ervoor gaat, eens rond te gaan neuzen. Bijvoorbeeld omdat er dan hele goede aanbiedingen zijn. Ik zet voor je op een rij wanneer wat in het jaar goedkoop is. Deel vooral in de comments ook jouw tips. 

Januari: Aan het begin van het jaar is de kleding ieder jaar weer in de uitverkoop. Scoor een goedkope winterjas voor volgend jaar. Of profiteer van aanbiedingen op kantoorartikelen en brillen/lenzen.

Februari: Witgoed is laag geprijsd omdat er in deze periode nieuwe modellen op de markt komen. Dus mogen de oudjes weg. Er wordt ook gestunt met vakanties.

Maart: Koffers vind je nu altijd on sale, omdat de eerste vakanties bijna gaan beginnen. Ook wintersportartikelen zijn in de aanbieding. Handig dus om nu vast aan te schaffen voor volgend jaar.

Lees ook: Vakantie op Ibiza: zo houden wij het betaalbaar.

April: Lekker goedkoop klussen in deze maand. Dat geldt ook voor schoonmaken. We hebben massaal lentekriebels en dat weten producenten ook.

Mei: Scoor voor weinig paasdecoratie voor volgend jaar. Omdat Pasen nu achter ons ligt, gaan veel artikelen die niet verkocht zijn in de aanbieding. Een goed moment dus om deze aan te schaffen.

Juni: Nog altijd is het goedkoop klussen. De uitverkoop van zomerkleding begint nu al. Dus ga je nog op vakantie? Nu is de tijd om een nieuwe korte broek te scoren.

Lees ook: Deze verbouwingen leveren je zeker overwaarde op.

Juli: Omdat de zomer alweer bijna voorbij is, staan de folders vol met aanbiedingen op barbecues en zwembaden voor in de tuin. Maar ook voor tuinmeubilair kun je nu je slag slaan.

Augustus: Alles voor op vakantie is nu in de aanbieding. Van zonnebrand tot bikini’s, zwembroeken en alles wat je kunt opblazen voor in zee. Handig om nu vast die zwembandjes te kopen.

September: Na de vakantie stunten sportscholen met abonnementen. Fietsen zijn goedkoper en tweedehands caravans en campers gaan voor weinig weg via internet en dealers.

Lees ook: Wij wonen in een camper en houden zoveel geld over

Oktober: Vaak worden in deze periodes nieuwe smartphone gelanceerd, waardoor de oudere versies goedkoper zijn. Ook alles voor op school is nu flink in de aanbieding.

November: Geniet deze maand van kortingen op elektronica dankzij Black Friday. 

December: Nu krijg je mooie korting op je energiecontract, auto’s en verzekeringen. Ook je kerstspullen voor volgend jaar sla je in december goedkoop in. 

Zijn er bepaalde momenten in het jaar dat jij je slag slaat? Wat is dat dan, en wanneer koop je dat?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop