Renée ging met haar gezin naar Disneyland. Geen goedkoop tripje, maar met haar budgettips hou je de kosten wel in de hand. Ze deelt ze in dit artikel.
Een tripje naar Disneyland is überhaupt niet echt budgetproof. Maar het hoeft je ook weer geen sloten geld te kosten. Als je het maar goed voorbereid en ook in het park zelf de juiste, betaalbare keuzes maakt. Dat scheelt heel veel geld. Ik zet mijn beste budgettips voor je op een rij.
Tip 1: Sla thuis al merchandise in
Zo kochten wij thuis bijvoorbeeld bruisballen van Disney-figuren bij de Action, die we meenamen naar Disneyland. Toen ik die tevoorschijn toverde, waren ze dolgelukkig. Dat ze spotgoedkoop waren, deed niks af aan de verrassing. Ook knuffels, broodtrommels etc zijn thuis vaak al goedkoper te krijgen. Let in de periode voor vertrek op aanbiedingen en spaaracties om die leuke cadeautjes al vooraf goedkoop op de kop te tikken.
Tip 2: Sla de Disney-hotels over
De Disney-hotels zijn natuurlijk geweldig. Wij sliepen met onze jongens in het Marvel-hotel en wat een feest was dat voor onze superhelden-fans. Maar niet echt budget vriendelijk. Wil je goedkoper overnachten? Er zijn volop leuke hotels met goede bedden en entertainment te vinden net buiten het park. Zo verbleven wij ooit in Center Parcs vlakbij het park: helemaal super. En het scheelde behoorlijk veel geld.
Tip 3: Bel voor de goedkoopste data
Ben je flexibel in wanneer je naar Disneyland gaat? Bel dan de klantenservice op en vraag om de goedkoopste data. Dan denken ze heel goed met je mee. Zo gingen wij ooit met zijn vieren, onder wie één baby, voor € 750 een lang weekend naar Disneyland, inclusief diner, ontbijt, overnachtingen én entreekaartjes. Nog een hoop geld, maar flink goedkoper dan normaal.
Tip 4: Heb je die FastPass echt nodig?
Ze proberen je in Disneyland allerlei extra’s aan te smeren. Logisch natuurlijk, de schoorsteen moet roken. Denk na en reken goed uit of dat voor jou voordelig is. De PhotoPass is dat alleen wanneer je sowieso van plan bent heel veel foto’s van ontmoetingen met Disney-figuren of foto’s gemaakt in attracties te kopen. Zou je sowieso maar één of twee foto’s kopen? Dan is zo’n pass onnodig duur. Ook de FastPass, om minder lang in de rij te hoeven staan, heeft zo zijn nadelen. Het is niet zo dat je spontaan in een attractie kunt gaan zitten zonder rij. Je moet je aan allerlei regels houden en moet bijvoorbeeld op een vaste tijd ergens arriveren. Heb je daar wel zin in? Wacht met aankoop van die FastPasses altijd tot aankomst in het park. Bij ons was het bijvoorbeeld veel minder druk dan verwacht en hadden we de passen helemaal niet nodig.
Tip 5: Neem eigen eten en drinken mee
Je mag je eigen eten en drinken meenemen in Disneyland. Doe dat vooral. Want alleen een wafel voor tussendoor kost – eenmaal binnen – al snel € 5 per stuk. Op het treinstation vlakbij de ingang kun je trouwens goedkoper eten scoren. Dat scheelt ook.
Tip 6: Eén dag is ook al genoeg
Wij hadden tickets voor drie dagen Disneyland. Op dag drie zijn we niet eens naar binnen geweest, omdat onze kinderen gewoon wilden zwemmen en spelen in het hotel. Zeker met kleinere kinderen is één of twee dagen entree eigenlijk genoeg. Daarna willen ze gewoon lekker bijkomen en relaxen, is onze ervaring.
Tip 7: Boek tickets online
Disneyland bestaat eigenlijk uit twee parken. De eerste is het bekende Disneyland Park, het tweede is Walt Disney Studios Park. Check vooral vooraf eens of je allebei de parken wel wilt aandoen? Zijn je kinderen vooral zot van prinsessen? Dan zul je vooral in Disneyland Park rondlopen. En kun je misschien het andere park laten zitten. Dat scheelt geld bij het kopen van tickets. Doe dit sowieso vooraf, online. Dat bespaart je een enorme rij en je krijgt 10% korting.
Tot slot: maak veel eigen foto’s. Vraag ook andere bezoekers er eentje te maken van met je hele gezin. Die is gratis. En maak lekker veel herinneringen. Die zijn ook voor niks én voor altijd.