Bonnetje: “We betalen € 120 per week met zijn vieren”

Diane (48) werkt in een supermarkt, maar heeft zelf een hekel aan boodschappen doen. Ze ziet dat klanten door de stijgende prijzen meer op aanbiedingen en op hun budget letten. Logisch, want dat doet ze zelf ook.

Als klanten je in de supermarkt vragen naar jouw budgettips, wat is dan je antwoord?

“Vergelijk de prijzen goed. Dat doe je heel makkelijk op de prijskaartjes onder het product, waar prijzen per kilo en liter opstaan. Zeker als producten in de aanbieding zijn, is vergelijken slim. Check voor de zekerheid of die aanbieding wel echt goedkoper is dan het huismerk.”

Wat doe jij zelf om te besparen?

“Ik vind de app Too Good To Go super. Hiermee reserveer een box bij een winkel of restaurant naar keuze. Daarin zitten producten die niet zo lang meer houdbaar zijn en daardoor niet meer verkocht kunnen worden in de winkel. Maar nog prima om thuis op te eten of in te vriezen. Albert Heijn heeft nu net zoiets, dat heet AH Overblijvers. Die reserveer je via de app van de Appie. Ik vind het allebei goede initiatieven om geld te besparen. Oh, en de koopzegels van de Albert Heijn vind ik ook een goede tip. Die spaar ik trouw. Dat geld kun je gebruiken bij de supermarkt, maar ook uit laten betalen. Het is voor mij een fijne buffer.”

Hou je je uitgaven goed bij?

“Ja, ik hou het keurig per week bij. Is het aan de hoge kant? Dan eten we een keer een goedkopere maaltijd. Zoals pannenkoeken.”

Je werkt dus in de supermarkt, maar hebt een hekel aan boodschappen doen.

“Ja klopt, het is niet mijn ding. Ik ben er wekelijks zo’n 2 à 3 uur aan kwijt. Best wat tijd. Ik bekijk altijd de folders en de aanbiedingen in mijn Bonus Box in de app van de Albert Heijn. Ik check nog wat ik in huis heb en maak daar een weekmenu van. Het brood scoor ik bij een bakker via Too Good To Go en vlees haal ik bij de biologische boer, ongeveer één keer in de vijf weken. Ik vind het wel altijd leuk dat ik door mijn werk zie wat anderen kopen. Daar ben ik nieuwsgierig naar en haal ik weer inspiratie uit.”

Voor wie doe je allemaal boodschappen?

“Voor mijn gezin: mijn man en ik, en twee dochters van 19 en 15 jaar.”

Hoeveel geld ben je wekelijks kwijt aan boodschappen?

“€ 120 per week, voor met zijn vieren.”

Vertel eens iets over de boodschappenbon die je hebt geüpload.

“Ik ga een keer per week naar Albert Heijn en de Lidl voor de grote boodschappen. En dan nog een keertje extra voor vers fruit en brood bij de bakker. Deze bon is van de Lidl, en is dus niet het gehele weekbudget. Ik houd me aan mijn lijstje dat ik maak op basis van het weekmenu, dus ik laat me zelden verleiden om wat anders te kopen. Of er moet iets in het koopjesrek staan wat ik niet kan weerstaan. Dat was deze keer niet het geval. Van deze boodschappen ga ik onder meer een pompoensoep, gebakken aardappels met lekkerbekje, pasta penne met groente, en een AGV’tje maken.”

Klinkt lekker, maar heb je dan echt nooit een zwak momentje in de supermarkt?

“Nou, misschien soms toch iets lekkers zoals chocolade of koek. Je mag jezelf ook wel wat gunnen anders wordt het wel heel triest.”

Als laatste: heb je een top budgetrecept?

“Soep met (stok)brood. Gooi wat water, flink wat verse groente, een bouillonblokje en kookroom in een pan. Laten koken, even blenden en klaar!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop