Deze producten hoef je echt niet in de supermarkt te kopen

In de supermarkt schreeuwen producten: koop mij, koop mij! Maar geloof mij, geloof mij: je hebt ze echt niet allemaal nodig. Deze 5 dingen hoef je niet in de supermarkt te kopen.

De supermarkt ligt vol met producten waarvan ze ons graag doen geloven dat we niet zonder kunnen leven. Toch zijn veel van deze items makkelijk zelf te maken of gewoon onnodig. Hieronder een kleine greep uit deze grote groep overbodige producten.  

Pannenkoekenmix 

Bij de meeste soorten pannenkoekenmix moet je nog eieren en melk toevoegen. Net zoals je zou doen bij gewone bloem, eigenlijk onzin dus om een pak te kopen van meer dan €1 als je voor nog geen €0,40 bijna drie keer zoveel bloem kunt kopen. Zelfde geldt trouwens wat mij betreft voor kant-en-klare pannenkoeken. Die zijn vaak nog vele malen duurder en ik geloof niet dat ze lekker zijn. Maar goed dat durf ik dus niet te zeggen, want zoiets koop ik nooit. Ook veel andere bakmixen zijn net zo simpel zelf te maken. En elk recept vind je tegenwoordig om het internet.

Wasverzachter

Ik kan me best voorstellen dat je wasverzachter zou willen gebruiken voor de geur van je wasgoed, maar het is veel beter voor je was én machine om natuurazijn te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je was zacht uit de machine komt, reinigt je wasmachine en voorkomt dat je was statisch wordt. En, bonus: het kost veel minder dan een fles wasverzachter. Nu moet ik bekennen dat ik voor mijn beddengoed graag wasverzachter gebruik, omdat dat nu eenmaal lekker lang fris moet blijven. Maar voor al het andere gebruik ik liever azijn. Het laat overigens een neutrale geur achter, dus wees niet bang voor een zure geur als je je met azijn gewassen kleding draagt. 

Vitaminesupplementen van een A-merk 

Vitamines van een huismerk zijn net zo goed als de vitamines van een A-merk. Let vooral goed op de dosis en wat je nodig hebt, dan komt het over het algemeen wel goed. Toen ik zelf op zoek ging naar vitamine D-supplementen zag ik dat het verschil tussen A-merk en huismerk soms wel 80% kan zijn! Steek dat lekker in je zak. Net als trouwens van die trendy supplementen, zoals gummies voor sterkere haren en nagels. Deze kosten, zelfs van het huismerk, 2 tot 3 keer zoveel als gewone supplementen voor haar en nagels. Gewoon een marketingstunt dus, trap daar niet in.

Water in flessen 

Het Nederlandse kraanwater is van supergoede kwaliteit, dus waarom er nog flessen water worden gekocht, is voor mij een raadsel. Water met koolzuur is dan natuurlijk een tweede, maar ik heb het nu over de vaak blauwe flessen. Plat water, zonder bubbels. Zonde om steeds te kopen, niet alleen van het geld maar ook al dat plastic. Dan dan hebben we het nog niet eens over het gesjouw. Investeer liever in een paar goede, stevige flessen (ik vind zelf die van SodaStream een aanrader, ook zonder apparaat) en zorg dat er altijd kraanwater koud ligt en je proeft geen verschil. Wat ik trouwens ook zo’n maf ding vind zijn ijsklontjes. Mijn vriend wil die nog weleens kopen als er een hittegolf is. Ik snap niet dat hij zijn geld daar aan kan uitgeven. 

LEES OOK: Deze looproute in de supermarkt scheelt je tijd en geld

Kleine blikjes en potjes maïs, bonen en kikkererwten

Je weet vast wel hoe het schap met conserven eruitziet in de supermarkt. De blikjes en potjes zijn er in allerlei soorten en maten. Sinds een aantal jaar zelfs in kleine variant. Het is heel simpel; des te kleiner, des te duurder. In sommige gevallen kost het blik van 200 gram maar één of twee cent minder dan het blik van 400 gram. Ja, echt. Nu zullen er mensen zijn die (net als ik meestal) niet zo’n groot blik in één keer opmaken. In dat geval kun je het makkelijk invriezen. Nu kies ik zelf meestal voor blik uit gemak en omdat er maar redelijk sporadisch uit blik gegeten wordt hier, maar als je juist vaak (of vaker) deze producten wil eten is het wellicht ook een idee om gedroogde variant te kopen. Nog goedkoper en in 1 batch voor te bereiden en ook in te vriezen voor later gebruik. 

Je kunt supermarkten natuurlijk niet kwalijk nemen dat ze gebruikmaken van marketingtrucs. Zeker niet als ze werken! Denk goed na, koop bewust. Je bankrekening zal je dankbaar zijn!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek