Deze A-merken scoor je altijd wel ergens met korting

Waarom de volle mep betalen als je korting kunt krijgen? Precies, kom maar door met die aanbiedingen! Wij zetten de hoogste kortingen op A-merken voor je op een rij.

De supermarkten en drogisten hangen er vol mee: actiebordjes. Waar je ook kijkt, er is altijd wel iets in de aanbieding. Van 1+1 gratis tot stapelkortingen. En van het tweede product voor de halve prijs tot 50% korting. Zelfs 1+2 gratis komt wel eens voorbij. Ik laat me er snel door verleiden: even wat extra’s meenemen, omdat het zo’n goede aanbieding is. Toch kun je dankzij al die kortingen flink besparen, mits je je impulsaankopen links laat liggen.

Gemiddeld 35% korting op je kassabon

Hou je de aanbiedingen goed in de gaten? Dan ben je gemiddeld 35% goedkoper uit, zegt de Consumentenbond. Op een kassabon van bijvoorbeeld € 100 scheelt dat je € 35. Dat tikt lekker aan.

Op jaarbasis kun je zo, volgens de Consumentenbond, € 1.000 besparen. Dus als je zoveel mogelijk producten mét korting koopt, ben je ongeveer € 1.000 goedkoper uit dan wanneer je de normale prijs zou betalen. Zonde dus om niet even op een aanbieding te wachten. En dat hoeft meestal niet eens zo lang te duren, want veel A-merken zijn altijd wel ergens in de aanbieding.

Top 10 met de hoogste kortingen

Winkels stunten vooral met A-merken. Huismerken zijn bijna nooit in de aanbieding. Bij de A-merken komt de ‘1+1 gratis’-actie het vaakst voor. Maar soms krijg je zelfs 75% korting of 2+3 gratis.

Op deze A-merken krijg je gemiddeld de hoogste korting:

MerkGemiddelde korting
Glorix65%
Witte Reus58%
WC-Eend54%
Edet53%
Robijn53%
Finish53%
Persil53%
Fleuril52%
Sun51%
Nivea50%
(Bron: Consumentenbond)

Nog veel meer korting

Dan zijn er nog A-merken die niet in de top 10 staan, maar die wel vaak in de aanbieding zijn. En dat zijn er heel veel. De reclamefolders staan er vol mee: boodschappen, schoonmaakproducten, wasmiddel, make-up, persoonlijke verzorgingsproducten. Je koopt het altijd wel ergens met korting.

We geven wat voorbeelden van A-merken die wij het vaakst met korting scoren:

BoodschappenWasmiddel en schoonmaakproductenPersoonlijke verzorgingMake-up
Alpro, Ben & Jerry’s, Bertolli, Bonduelle,
Dr. Oetker, Hak, Knorr, Milka, Optimel, Pringles, Tony Chocolonely, Valess, Wagner  
Airwick, Ariel, Dreft, Neutral, Lenor, Swiffer, Vanish, Witte ReusAndrélon, Aquafresh, Axe, Biodermal, Dove, Elmex, Fa, Garnier, Guhl, John Frieda, Libresse, OB, Olay, Pampers, Prodent, Rexona, Sanex, Sensodyne, Therme, Venus Gillette, ZwitsalL’Oréal, Rimmel, Max Factor, Maybelline  

Nieuwe week, nieuwe aanbiedingen

Bovendien wisselen de aanbiedingen elkaar snel af. Deze week vind je je favoriete A-merk bij de ene winkel met korting. De week daarna krijg je bij de andere winkel korting erop.

Daarom weiger ik voor sommige producten de normale prijs te betalen. Bijvoorbeeld voor tandpasta, shampoo, make-up, deodorant, douchegel en dagcrème. Dat soort dingen koop ik alleen nog als er een aanbieding is. En dan leg ik meteen een voorraadje aan.

De aanbiedingsprijs: het nieuwe normaal?

Al die aanbiedingen zijn natuurlijk pure marketing. Bij de woordjes ‘korting’ en ‘gratis’ wordt ons brein hebberig. Terwijl de normale prijs van veel A-merken de laatste jaren juist flink omhoog is gegaan.

Wil je geld besparen? Maak eens een lijstje met je favoriete producten en merken. En check hoe vaak ze in de aanbieding zijn. Sommige A-merken staan zo vaak in de reclamefolders dat het zonde is om de normale prijs ervoor te betalen. Want als je de volle mep betaalt, ben je gewoon echt veel duurder uit.

Extra tip: bij winkels zoals de Action en Wibra vind je A-merken voor een lagere prijs. Daar is de aanbiedingsprijs vaak de standaard. En dan hoef je dus niet te wachten tot je het A-merk met korting kunt kopen. Ook in Duitsland is dit het geval. Toch ben je niet altijd goedkoper uit als je shopt over de grens. Hier lees je waarom dat zo is.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop