“De handscanner is de uitvinding van de eeuw”

Renée is sinds kort fan van de handscanner in de supermarkt. Het helpt haar zelfs om binnen budget te blijven. 

Elke week, wanneer ik naar de winkel ga, is het ruzie thuis. Wie van onze twee zoontjes mag er mee? Sinds ik ze allebei kennis heb laten maken met de handscanner, zijn ze net zo’n fan als ik. Waar ik ze vroeger, als ik wat gezelschap wilde in de supermarkt, moest omkopen met een kaasbroodje of lolly, is het vasthouden van de handscanner nu al genoeg voor ze. Nog een voordeel: ze zijn zo druk met scannen, dat ze niet zeuren om snoepjes of koekjes. Dus voor het eerst in mijn leven ben ik niet duurder uit wanneer mijn kids meegaan naar de winkel.

Lekker piepen

Los van dat het leuk is om producten te ‘piepen’, zoals mijn kinderen het noemen, helpt het mij ook om minder uit te geven. Het is natuurlijk zo dat die scanners alleen te vinden zijn bij wat als ‘de duurdere supermarkten’ wordt gezien. Al geloof ik dat je net zo goed budget boodschappen kunt doen bij de Albert Heijn als bij Aldi of Lidl. Het gaat meer om hoe je winkelt, dan om waar je winkelt.

On track

Ik kon altijd al redelijk inschatten voor hoeveel geld ik aan boodschappen in mijn karretje had liggen. Uitsluitsel kwam dan altijd pas bij de kassa. Met de handscanner weet ik tijdens het boodschappen doen al hoe ik ervoor sta. Ik weet of ik on track ben en hoeveel ruimte ik nog heb. Het helpt me om afwegingen te maken. Koop ik dit wel of is het niet echt nodig? Sinds ik scanner-fan ben, ga ik nooit meer over mijn boodschappenbudget heen. Nou, misschien eens met een verjaardag of wanneer er visite komt, maar verder niet. Ik weet wat ik uit wil geven en zorg gewoon dat ik daaronder blijf. 

Niet meer checken

De tijden van bonnetjes checken is ook voorbij. Thank God. Ik ga meestal naar de Albert Heijn en koop graag producten die in de bonus zijn. Maar ik moet die korting dan wel echt krijgen. Dat gaat namelijk nog wel eens mis. Nu ik zelf scan, kan dat niet meer gebeuren. Wanneer ik iets scan met bonus-korting, hoor je een ‘pling.’ Dat geluidje bevestigt dat de korting er ook echt afgaat. Fijn! 

Ook wanneer iets 35% korting heeft, weet ik zeker dat dat goed gescand wordt. Je moet de code op de kortingssticker scannen, niet de oorspronkelijke sticker op het product. Dat gaat bij de caissières in alle haast nog wel eens mis. Met mijn eigen scanner niet.

Inpakken maar

Wanneer ik boodschappen doe met een handscanner, zet ik mijn tassen al open in mijn winkelwagentje. Zodra ik een product gescand heb, stop ik het alvast in mijn tas. Zo kan ik mijn boodschappen tijdens het winkelen al inpakken. Dat scheelt mij stress bij de kassa, waar mensen toch op elkaar wachten. Ik kan het nu op mijn eigen tempo doen. Wel zo fijn.

Nadelen

Het enige nadeel is dat je fruit en groenten nog ouderwets moet wegen en moet ‘bestickeren’, om het te kunnen scannen. Daar moet een oplossing voor zijn. Bijvoorbeeld een weegschaal bij de scan-kassa, waar je de boel direct kunt meten. Dat scheelt ook weer een onnodige sticker. 

Ook als je Air Miles spaart, moet je even een extra handeling doen. Je kunt via de app van Albert Heijn of via de site, je Air Miles kaart aan je Bonus-kaart koppelen. Zo spaar je automatisch ook Air Miles. 

Kortom

Ik ben fan van de handscanner. Ik weet dat je ook met de Albert Heijn app kunt scannen, maar vind een handscanner die ik weer achterlaat in de winkel een fijner idee. Het helpt me om binnen mijn boodschappenbudget te blijven, maar ergens diep van binnen vind ik het scannen en bijbehorende geluidje ook gewoon heel leuk. Net zoals mijn kinderen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop