Bonnetje: “Wasmiddel is mijn grootste zwakte. Ik koop zo 10 pakken”

Demi (25) deelt haar boodschappenbonnetje. Wat koopt ze precies en hoeveel kost dat haar? Ze is fan van online boodschappen doen en laat de hele boel lekker thuis bezorgen. Daar bespaart ze trouwens veel mee.


“Voor corona was avondeten een drama bij ons thuis. Ik had niet genoeg in huis of juist te veel van producten die ik niet nodig had. Wisten we niet wat we moesten eten? Dan bestelden we gewoon sushi, wat al snel €65 kostte. Dat gebeurde soms drie keer per week. Tijdens de lockdown kon ik niet werken, ik heb een eigen schoonheidssalon, en had dus volop tijd om te koken. Toen zag ik ineens hoeveel geld we daardoor overhielden en besloot: dit moet voortaan anders. Ook als ik straks wel weer kan werken.”

Hoe doe je het dan nu? 

“Ik doe nu weekboodschappen. Sinds een maand bestel ik die online. Ik laat alles thuisbezorgen door Picnic. Ik vind het echt een uitkomst. Voorheen deed ik mijn boodschappen bij Jumbo. Dat moest altijd op mijn vrije dag. Zonde van mijn tijd, vond ik. Ik liep twee uur lang in de winkel te dolen. Niet goed voorbereid, geen zicht op wat ik thuis nog allemaal had. Nu doe ik er nog maar een kwartiertje over. Lekker vanuit mijn eigen huis. Ik vind dat echt een groot voordeel.”

Wat is nu gemiddeld jouw boodschappenbudget per week?
“We zijn met zijn tweeën. Mijn vriend en ik. Ik probeer zo’n €100 á €150 per week uit te geven. We houden van goed en lekker eten. Dat is niet goedkoop, maar het helemaal waard, vind ik.”

Een goed lijstje maken en maar één keer per week boodschappen doen, zal flink schelen. Maar ben je nog goedkoper uit nu je online shopt?

“Absoluut. Toen ik nog bij Jumbo boodschappen deed, kocht ik wel altijd koopzegels. En dat is met online shoppen natuurlijk niet meer. En nee, die zijn echt niet alleen voor omaatjes. Ik was als 25-jarige al hartstikke fan. Reken het vooral uit. Het is gewoon een slimme investering. Maar ik was vooral duurder uit omdat ik geen structuur had. Ik liep als een kip zonder kop door de winkel. Ik kocht waar ik trek in had en wist na het afrekenen nog altijd niet of ik nou alles voor het avondeten in huis had.”

Dat is nu beter? 

“Absoluut. Ik voel minder die verleidingen en heb meer focus.”

Wat was je zwaktepunt vroeger? 

“Het klinkt gek maar ik heb een wasmiddelen tic. Ik kan zo tien flessen wasmiddel kopen. Ik dacht dat ik de enige was, maar mijn oma heeft blijkbaar dezelfde afwijking. Toen ik nog in de winkel boodschappen deed, vermeed ik het schap met wasmiddelen heel bewust. Alleen wanneer ik echt wasmiddel nodig had, mocht ik van mezelf dat gangpad in. Door online boodschappen te doen, voel ik die verleiding minder. Ik zie en ruik de pakken niet. Dat helpt.”

Wat is jouw ultieme boodschappen bespaartip?

“Online boodschappen doen dus, zeker als je moeite hebt met de prikkels en verleidingen van een supermarkt. Ook heb ik de laatste tijd de A-merken een beetje losgelaten. Ik probeer vaker B-merken of huismerken. Vaak zijn die net zo goed of lekker. Tijdens het online shoppen zag ik pas echt hoeveel duurder een A-merk is. Kroepoek bijvoorbeeld. Wist je dat de naturel kroepoek van Conimex letterlijk twee keer zo duur is als de kroepoek van het eigen merk? Die goedkopere variant bleek bijna net zo goed te smaken. Daarna ben ik met nog veel meer producten afgestapt van A-merken. Tot nu toe zonder dat het ooit écht tegenviel. Dat scheelt veel geld.”

Koop je nog wel eens iets waarvan je achteraf denkt: dat moet voortaan anders? 

“Ik koop te veel broodbeleg. Ik wil daar graag veel variatie in. Lekker een slaatje, ham, zoet beleg, een speciale kaas, andere vleeswaren. Ik koop zoveel dat het nooit opgaat. Vaak moet ik restjes weggooien. Dat is zonde en moet écht anders.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’