Bonnetje: “Met online boodschappen ben ik duurder uit”

Maria (33) deelt haar boodschappenbonnetje. In haar gezin van vijf kan iedereen flink eten, dus was een boodschappenbudget nodig.

Vertel eens wat over dit boodschappenbonnetje?
“Dit bonnetje is van de boodschappen voor de eerste week van het jaar. We hadden zoveel eindejaarsgeschenken gekregen, dat ik voorlopig geen chocola en koek hoef te halen. We vierden in deze week een verjaardag, maar daarvoor had ik bijna alles al in huis. Dus een bescheiden bonnetje.”

Voor wie zijn deze boodschappen?
“Ons gezin bestaat uit vijf personen. Twee volwassenen en drie kinderen. Iedereen bij ons thuis kan goed eten. Wanneer ze al drie boterhammen met beleg op hebben en het is tijd om naar school te gaan, zijn ze boos. Ze hadden nog wel een boterham gewild. En dan nog doen ze, als ze bij een ander thuiskomen, ook nog alsof ze thuis niks krijgen. Dan eten ze daar gerust ook de kasten leeg.”

Kun jullie allemaal een week eten van zo weinig producten?
“We doen hier ongeveer een halve week mee. Ik vul het thuis aan met ingrediënten die we op voorraad hebben. Voor het weekend haal ik nog verse groenten en wat andere spullen die op zijn of die ik vergeten ben.”


Heb je een budget per week voor jezelf? Of zie je wel hoe duur het uitpakt?
“Sinds dit jaar werk ik met een budget. Ik ben er nog een beetje mee aan het stoeien en schuif stiekem met wat potjes. Mijn doel is nu om niet meer dan €150 per week uit te geven. Dat lukt goed.”


Hoe pak jij het boodschappen doen aan?
“Ik doe op dinsdag altijd de weekboodschappen. Ik ga eerst naar Lidl, daar haal ik vooral fruit, groenten, zuivel en houdbare producten. Daarna ga ik naar de Albert Heijn. Daar haal ik de producten die ze niet bij de Lidl hebben. Ik ben ook fan van hun huismerk koffie en Zaanse Hoeve kaas. Ook vleeswaren haal ik liever bij de Appie. Ik probeer zoveel mogelijk vooraf een lijstje te maken en thuis te kijken wat er in de aanbieding is. Ik mis soms wel eens wat inspiratie voor een weekmenu. Want ja, wat moeten we deze week nou weer eten? In dat geval beslis ik op de groente afdeling wat we zouden kunnen eten.”

Wat doe jij om niet onnodig veel uit te geven aan boodschappen?
“We drinken thuis geen frisdrank, maar alleen water, thee of koffie. Ik haal soms wat frisdrank in huis voor visite. Daarvan gaat wel eens een fles open voor de kinderen. Die drinken trouwens verder meestal diksap. Dat vinden ze ook lekker. Verder koop ik geen pakjes en zakjes. Ik heb veel verschillende kruiden in huis en kan zo toch alles op smaak brengen. Dat is goedkoper, alleen één keer goed investeren, gezonder en ook nog eens lekkerder.”


Waar geef je wél veel geld aan uit in de supermarkt?
“Wij zouden best wat kunnen besparen op vlees en brood. Vlees koop ik graag biologisch of in ieder geval scharrel als er geen biologisch is. Aan de andere kant eten we ook weer niet elke dag vlees. Brood halen we bij de bakker. Door zwangerschapshormonen was ik een tijd lang heel gevoelig voor smaak en structuur van eten. Ik kreeg ook nog corona, wat mijn smaak veranderde. Daardoor kreeg ik brood niet makkelijk weg. Dat is nog niet helemaal over. Daarom kies ik heel bewust voor de bakker. Dat gaat me beter af.”

Ben je bestand tegen verleidingen van de supermarkt?
“Ja, best wel. Daarom kan ik ook prima met een niet compleet boodschappenlijstje naar de winkel. Ik laat me daar niet zo snel verleiden door producten die ik niet nodig heb.” 

Doe je ook mee met deze rubriek?

Je kunt jouw bonnetje hieronder uploaden. Geef alsjeblieft zo uitgebreid mogelijk antwoord op de vragen.

Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Alleen jpg, png, pdf van max 10 mb. Zorg dat je hele bonnetje op de foto staat. We zullen persoonsgegevens blurren.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!