Bonnetje: “Ik bereid boodschappen doen tot in de puntjes voor”

Diana (36) deelt haar boodschappenbonnetje. Ze bestelt haar boodschappen online en heeft haar eigen methode ontwikkeld om dat binnen 15 minuten geregeld te hebben.

Wil je vertellen wat je budget is?
“Jazeker. Dat is een vrij breed budget, tussen de €50 en €100 per week. Na het storten van onze salarissen, zet ik het geld voor boodschappen in een digitaal spaarpotje. Daar ben ik trouwens mee begonnen na een tip daarover op PorteRenee. Het werkt perfect.”

Hoe vaak ga jij naar de winkel?
“Ik doe altijd boodschappen voor de hele week. Een enkele keer moet ik tussendoor nog een keer terug, maar over het algemeen heb ik met een bestelling alles voor een hele week in huis.”

Ah, je bestelt je boodschappen? Vertel eens hoe je dat aanpakt..
“Ik probeer zoveel mogelijk mijn boodschappenlijst af te stemmen op wat er in de aanbieding is. Om geld te besparen of juist wat extra’s in huis te hebben. Daarom zie je op mijn boodschappenbonnetje ook veel Bonus-artikelen en Bonus-korting. Op vrijdag, wanneer de folder voor de week erop online komt, ga ik aan de slag.

Ik kruip achter mijn computer en maak een menu voor de week. Wat we eten hangt af van wat er in de reclame is en van wat ik nog in de kast heb staan. Ik laat het liefst alles thuisbezorgen. De bezorging plan ik in op de dag in die week dat ik thuiswerk. Ideaal! Lukt dat niet? Dan haalt mijn man alles op bij een pick-up punt. Hij werkt er vlakbij en rijdt na werktijd even langs. Ik zet een krat met lege statiegeldflessen klaar om in te leveren. Dat staat wel eens een paar dagen een beetje in de weg in de gang, maar dat moet dan maar. Ik wil het in één keer goed voorbereid hebben.”Hoe lang ben je daarmee bezig in totaal?
“Geef me 15 minuten en het is geregeld.”

Zijn er tijdens het online bestellen ook wel eens verleidingen waar je voor zwicht?
“Als de M&M’s in de bonus zijn en staan te pronken op de bonuspagina, ga ik wel eens voor de bijl. Of de Pringles, zoals je op dit boodschappenbonnetje ziet. De aanbiedingen blijven verleidelijk. Ik probeer er gebruik van te maken, zonder te vaak dingen te kopen die ik niet echt nodig heb. Tegenwoordig denk ik – wanneer mijn lijstje af is – wel nog even na over wat erop staat. Heb ik het echt nodig? Of zijn het dingen die misschien in de aanbieding zijn, maar die bij ons in de kast bederven omdat ze niet op tijd opgaan?”


A-merk of huismerk? Wat vind jij?
“Van sommige producten heb ik liever het A-merk. Cola bijvoorbeeld of ijsthee. Maar voor de meeste andere producten maakt het me niet veel uit. Dan koop ik vooral wat ik gewend ben of wanneer er een aanbieding is, het merk dat afgeprijsd is.”

Tot slot: jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen?
“Mijn zus tipte me ooit spaarzegels. Deze kun je ook met online boodschappen gewoon sparen. Je moet alleen even een account aanmaken en in de app aanvinken dat je ze spaart. Je geeft elke keer wat extra uit, maar het levert op het einde van de rit meer op dan wat je erin stopte. En met 0% spaarrente, vind ik het slim om te doen. Eens in de zoveel tijd wissel ik de spaarboekjes in. Het geld stort ik weer op mijn rekening, omdat ik het anders te makkelijk uitgeef. Zo heb ik dus bijna ongemerkt geld gespaard.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop