Bonnetje: “Boodschappen plannen is mijn hobby”

Caroline (31) vindt boodschappen doen een feest. Met haar Excel-sheet en weekplanning blijft ze elke week keurig binnen budget.

Wat moeten we weten over dit boodschappenbonnetje?

“Dat deze iets lager is dan normaal. We hadden deze week al wat kleine boodschappen gedaan. En we hebben iets meer dan normaal voorraad gebruikt om te koken. Maar verder is het een vrij gangbaar boodschappenbonnetje voor ons huishouden.”

Hoe is jouw huishouden samengesteld?

“Ik woon samen met mijn vriendin. We eten bijna elke avond samen en daarnaast komt er geregeld iemand gezellig op de koffie, lunchen of ‘s avonds een hapje mee-eten.”

Wat is jouw budget voor een week boodschappen?

“Ongeveer €80. Dat is inclusief drogisterij artikelen en wasmiddel.”

Hoe doe jij boodschappen?

“Een keer per week worden de boodschappen bij ons thuis bezorgd. Daarnaast ga ik meestal nog wel één of twee keer per week zelf wat halen. Soms omdat er iets niet geleverd is, soms omdat we iets speciaals halen bijvoorbeeld bij de bakker of ik ga naar de markt op de hoek. Sommige producten bestel ik bewust niet tijdens het doen van de weekboodschappen, omdat ik weet dat ik het ergens anders veel goedkoper kan krijgen.”

Wat doe je om te besparen op je boodschappen?

“Het helpt mij om goed overzicht te hebben van mijn voorraad. Wat hebben we nog liggen? Wat moet nog op? Ook maak ik een weekplanning. Ik heb helemaal niks met A-merken, ze zeggen namelijk niks over de kwaliteit van een product. Alleen de pure hagelslag van De Ruijter is een uitzondering. Die is flink duurder dan een huismerk, maar ook zoveel lekkerder vind ik. Nog een manier om te besparen is dingen zelf maken. Het is vaak goedkoper, maar ik vind het ook leuk. Denk aan smeersels voor op brood, sauzen etc. Ook heb ik heel scherp voor ogen welke producten ik echt vaak gebruik, zodat ik flink kan inslaan wanneer ze goed in de aanbieding zijn.”

Waar geef je wel extra geld aan uit?

“Aan duurzamere keuzes. Ik kies bijvoorbeeld voor ‘groen’ wasmiddel. Dat is sowieso duurder, maar ik vind dat het waard. Ook koop ik vaak gezondere versies van bekende producten. Denk aan volkorenpasta en zoutvrije bouillonblokjes. Ook daarvoor betaal ik dus meer, maar ik vind onze gezondheid daar belangrijk genoeg voor.”

Hoeveel tijd kost online boodschappen doen jou?

“Ik ben er handig in en dus kost het maar 10 minuutjes. De meeste tijd gaat zitten in het maken van de weekplanning en het speuren naar lekkere recepten. Daar ben ik zo 1,5 uur mee bezig.”Dat is best lang.

“Ja, maar ik vind het leuk. Ik hou ook in een speciaal Excel spreadsheet bij wat we aan voorraad nog in huis hebben. Daar maak ik ook de weekplanning in. Dat overzicht is echt een guilty pleasure voor mij. Ik word ontzettend blij van lekker plannen en alles goed bijhouden. Wanneer ik tegen mijn vriendin zeg dat ik met mijn hobby aan de slag ga, weet zij dat ik aan de boodschappenplanning ga werken. Ieder zo zijn ding.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop