Bonnetje: “Ik ga de supermarkten af voor de beste aanbiedingen”

Vonne (33) rijdt elke zondag naar de supermarkt voor de beste aanbiedingen. Al vindt ze het soms lastig om zich niet te veel te laten leiden door 1 + 1 gratis-acties.

Jullie wonen in een klein dorp zonder supermarkt. Hoe doe je dan boodschappen?
“Elke zondag doe ik boodschappen bij twee verschillende winkels. Ik check eerst thuis online de folders en dan kies ik naar welk ander dorp ik rijd. In het ene dorp zit een Lidl en Albert Heijn, in het andere dorp een Aldi en Plus. Ik maak dan een lijstje voor vier à vijf dagen. Meestal ga ik samen met mijn dochter van acht. Heel gezellig, zij duwt de kar achter me aan en ik vul hem. Zij levert de flessen in en helpt me met het in- en uitpakken.”

Met hoeveel zijn jullie thuis?
“Met z’n vieren. Mijn man en ik, mijn dochter van acht en zoon van vijf.”

Heb je deze week goede aanbiedingen gevonden?
“Ik ging naar de Aldi voor 10 kilo aardappelen. Bij de Plus hadden ze runderstoofvlees met een 35% sticker liggen, daar heb ik er twee van meegenomen. Ik maak vandaag daarom boeuf bourguignon in de slowcooker met wortel en ui. Ik vries dan twee porties in voor een andere keer. Nu is het even veel werk maar de andere twee keer hoef ik alleen maar aardappelpuree erbij te maken en ben ik klaar.”

Wat ga je verder maken op basis van dit bonnetje?
“Pasta pesto, babi ketjap uit de slowcooker met boontjes en rijst, spaghetti en zuurkoolstamppot. Een deel was al in huis de rest heb ik aangevuld. Zuurkoolstamppot is mijn ultieme budgetgerecht. Aardappelen, zuurkool en een magere rookworst, meer heb je niet nodig.”

Ik zie bolletjes en croissantjes op je bonnetje staan, lekker!
“Op zondag haal ik vaak verse broodjes voor een laat ontbijt of een uitgebreide lunch. Het brood dat we doordeweeks eten koop ik niet bij de supermarkt, dat komt van de bakker. Ik laat dat thuisbezorgen door een lokale bezorgservice die producten van meerdere lokale bedrijven langs brengt. Kaas haal ik meestal bij de kaaswinkel, maar dat is niet iedere week.”

Hoeveel tijd ben je per week kwijt aan boodschappen?
“Ik denk zo’n anderhalf uur. Op zondag doe ik dus voor de helft van de week boodschappen. En later in de week gaan we vaak nog één of twee keer voor verse dingen of om iets lekkers te kopen voor het weekend.”

Waardoor laat je je verleiden in de winkel?
“Vooral door 1+1 gratis-acties. Inmiddels denk ik er wel goed over na of we het echt gaan gebruiken. Ik koop het alleen als ik weet dat het op komt. Verder geef ik misschien onnodig veel geld uit aan cola, mijn man is daar nogal verslaafd aan. Maar aan de andere kant: hij drinkt het graag en dat gun ik hem. Het hoeft gelukkig geen merk cola te zijn. Meestal geven we € 150 uit per week aan boodschappen, daar ben ik tevreden over.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!