Bonnetje: “Als ik over het boodschappenbudget heen ga, leg ik dingen terug”

Niels (37) houdt van korting. Hij bepaalt aan de hand van aanbiedingen wat zijn gezin eet die week. Vlees koopt hij alleen met een 35% sticker.

Hoe doe jij boodschappen?
“Ik maak altijd een boodschappenlijstje in de app van Albert Heijn. Soms bestel ik het online en soms ga ik met dat lijstje naar de winkel. Ik bepaal aan de hand van de aanbiedingen wat voor gerechten we eten en stem daar mijn boodschappen op af. We gaan maar naar één winkel, dat scheelt tijd. En dan word je ook minder verleid door lekkere dingen.”

Ga je één keer per week?
“Dat probeer ik wel, maar soms gaan we voor kleine boodschappen naar de buurtsuper. Voor brood bijvoorbeeld of een ingrediënt dat echt niet mag ontbreken in een recept. En op woensdag gaan we naar de markt voor vis en groenten.”

Volgens mij ben jij nogal van de aanbiedingen…
“We kopen bijna alles in de aanbieding. Wasmiddel, verzorgingsproducten, kattenvoer. Mijn tip is dan ook om producten met een lange houdbaarheidsdatum altijd in de aanbieding te kopen. Vlees met extra korting vanwege de houdbaarheidsdatum vriezen we in.”

Heb je nog een andere tip om niet te veel geld uit te geven aan boodschappen?
“Ja, maak een boodschappenbudget. Daarnaast gaan we niet naar speciaalzaken zoals een bakker of kaasboer. Dat vind ik echt zonde van mijn geld.”

Hoeveel ben jij dan wekelijks kwijt aan boodschappen?
“Zo’n € 125. Dat is voor drie personen. Twee volwassenen en een dochter van één. En onze kat natuurlijk.”

Je maakt dus een boodschappenbudget. Houd je je daar altijd aan?
“Ja, als ik over mijn budget heen ga, leg ik zelfs dingen terug in de winkel.”

Laat je je nooit verleiden?
“Niet vaak. Soms door een blikje Red Bull light of een stukje oude kaas. Je mag jezelf best wel eens verwennen met iets lekkers, maar denk er van tevoren over na waar je echt blij van wordt. Koop dus niet onnodig veel lekkers, want als je het hebt liggen eet je het op uit gewoonte en niet omdat je er echt van geniet!”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?
“Aardappelen met groenten en een stukje vlees. Of pasta met groenten en kipfilet. Dan ben je voor € 2,50 per persoon klaar.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop